Doi fotbaliști din Premier League, arestați de poliție sub acuzația de viol!

Premier League agresiune sexuala fotbalisti arestati fotbalisti premier league viol Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 24 Aprilie 2024, 12:11
Data actualizarii: Miercuri 24 Aprilie 2024, 12:10

Cei doi evoluează la același club și ar fi săvârșit fapta reprobabilă chiar la stadion.

Poliția britanică a anunțat că doi fotbaliști de la un club din Premier League, ambii în vârstă de 19 ani, au fost arestați. 

Doi jucători de 19 ani, arestați pentru viol!

Unul dintre ei este acuzat de un viol săvârșit chiar în incinta stadionului echipei unde este legitimat, iar al doilea a fost reținut sub acuzațiile de agresiune și favorizarea unei agresiuni sexuale. Cei doi au stat o noapte în arest și au fost eliberați pe cauțiune în dimineața următoare. Violul ar fi avut loc vinerea trecută și presupusa victimă a contactat imediat autoritățile și a depus o plângere penală la câteva ore după comiterea infracțiunii. 

Un purtător de cuvânt al poliției nu a dezvăluit identitatea acestora, dar a declarat pentru The Sun că "este adevărat, ofițerii au arestat doi bărbați după raportarea unui viol. Ambii au 19 ani, au fost arestați și eliberați ulterior pe cauțiune"

Greenwood, Sigurdsson și Mendy, pe lista rușinii

Nu este primul caz în care un fotbalist de top este acuzat de viol sau agresiune sexuală. În octombrie 2022, Mason Greenwood, atacantul lui Manchester United și al naționalei Angliei, a fost acuzat de tentativă de viol, agresiune și comportament coercitiv asupra fostei sale iubite. Deși existau dovezi video, acuzațiile au fost retrase, în februarie 2023, după ce martorii principali și-au retras declarațiile. După o investigație internă în cadrul clubului s-a decis trimiterea fotbalistului sub formă de împrumut la Getafe, în campionatul spaniol. Ulterior, noul acționar Sir Jim Ratcliffe a declarat că acesta s-ar putea întoarce la United, dar atacantul a declarat că nu mai vrea să se întoarcă la club. 

Un alt scandal sexual l-a avut în prim-plan pe Gylfi Sigurdsson, care în 2021 a fost reținut și anchetat pentru corupere de minori. Greater Manchester Police l-a acuzat pe atacantul islandez că ar fi stabilit să se întâlnească cu o fată de 15 ani, dar care îi spusese că împlinise 18 ani. Căpitanul lui Everton era căsătorit, a primit interdicție de părăsi țara și clubul nu i-a prelungit înțelegerea. Fotbalistul a scăpat de acuzații abia în aprilie 2023, când procurorii din cadrul Crown Prosecution Service au decis că nu există destule dovezi pentru a obține o condamnare, așa că nu au trimis dosarul în instanță. A semnat ulterior cu Lyngby BK, dar a plecat la Valur Reykjavik, după un protest al fanilor danezi. 

Benjamin Mendy a fost protagonistul unui proces în care a fost acuzat de șase femei de viol și tentativă de viol. Fundașul lui Manchester City și al naționalei Franței a scăpat de acuzații, în iulie 2023, după ce a câștigat apelul depus la tribunalul din Chester. "Cetățenii" nu i-au mai prelungit contractul și a ajuns liber de contract la Lorient

La nivel internațional, procese mediatizate de viol sunt cele al lui Dani Alves, care a primit o condamnare de patru ani și șase luni de închisoare în Spania, după ce a agresat sexual o tânără într-o discotecă din Barcelona, și Robinho, care a primit în Italia nouă ani de închisoare pentru violenţă sexuală, după ce a îmbătat o tânără de 23 de ani, pentru a o forţa ulterior să facă sex în grup într-un vestiar dintr-o discotecă, fără ca aceasta să se poată opune.

Foto - Getty Images

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!