Antoine Dupont Franta Franța rugby Rugby

Căpitanul Franţei, supus unei intervenții chirurgicale! Suferise fractură de maxilar la ultimul meci

Antoine Dupont, liderul naționalei de rugby a Franței, s-a operat și este aștept să revină alături de colegi în perioada următoare.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Sambata 23 Septembrie 2023, 11:42
Data actualizarii: Sambata 23 Septembrie 2023, 11:48

Căpitanul selecţionatei Franţei, Antoine Dupont, victima unei fracturi de maxilar în cursul meciului cu Namibia (96-0), disputat joi la Cupa Mondial de rugby, ediţia 2023, a fost operat la Toulouse şi urmează să se alăture coechipierilor săi „în câteva zile”.

Anunţul a fost făcut sâmbătă de Federaţia franceză de rugby (FFR), care a precizat că Dupont "va putea reveni în câteva zile în echipa Franţei, în cadrul unui proces de recuperare treptată şi sub control medical", fără să facă însă mai multe precizări în privinţa duratei indisponibilităţii jucătorului.

Antoine Dupont a părăsit terenul în minutul 46 al meciului cu Namibia, joi seară la Marsilia, după ce a fost lovit violent la faţă de căpitanul namibian Johan Deysel, care a văzut cartonaşul roşu.

Franța va avea misiune dificilă în fazele eliminatorii

Franţa va disputa ultimul său meci din Grupa A a Cupei Mondiale pe 6 octombrie la Lyon, împotriva Italiei.

Apoi, în cazul unei calificări aşteptate în sferturile de finală, francezii ar urma să înfrunte, la jumătatea lunii viitoare, una dintre favoritele competiţiei, Africa de Sud, deţinătoarea trofeului, sau Irlanda, ocupanta primului loc în ierarhia mondială.

O absenţă îndelungată a lui Antoine Dupont ar reprezenta o lovitură dură pentru Franţa în tentativa sa de câştigare a Cupei Mondiale.

De la sosirea lui Fabien Galthie la cârma Les Bleus, Dupont a disputat 31 de meciuri, toate ca titular, în care francezii au suferit doar patru înfrângeri. Fără el, Franţa s-a înclinat de patru ori în 11 partide.

În vârstă de 26 de ani, Antoine Dupont a fost desemnat cel mai bun rugbyst al planetei în 2021.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!