FOTO ȘI VIDEO Cum arată tabloul sferturilor la Cupa Mondială de rugby din Franța

România a încheiat cu patru eșecuri în Grupa B de la Cupa Mondială din Franța.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 09 Octombrie 2023, 13:40
Data actualizarii: Luni 09 Octombrie 2023, 17:02

Cupa Mondială de rugby şi-a stabilit sferturile de finală după încheierea partidelor din grupe. Meciurile din sferturi vor avea loc sâmbătă şi duminică.

Sâmbătă, 14 octombrie, au loc meciurile Ţara Galilor - Argentina şi Irlanda - Noua Zeelandă.

Duminică, 15 octombrie, se vor disputa partidele: Anglia - Fiji şi Franţa - Africa de Sud.

Semifinalele sunt programate la 20 şi 21 octombrie.

Franța se va putea baza pe cel mai bun jucător

Căpitanul echipei naţionale a Franţei, Antoine Dupont, ''a primit autorizaţia de a relua, de luni, antrenamentele de rugby'' cu contact, cu mai puţin de o săptămână înaintea sfertului de finală al Cupei Mondiale cu Africa de Sud, a anunţat, luni, Federaţia Franceză de Rugby (FFR), citată de AFP.

 

Dupont (26 ani, 51 selecţii), accidentat pe 21 septembrie în meciul cu Namibia (96-0), a fost operat a doua zi din cauza unei fracturi de maxilar, iar luni a avut întâlnire cu chirurgul său, la Toulouse, un control decisiv în privinţa viitorului său în competiţie.

După această undă verde, jucătorul se va putea antrena normal de marţi, alături de coechipierii săi, în cantonamentul de la Rueil-Malmaison (Hauts-de-Seine), unde ''Les Bleus'' vor ajunge luni după amiaza, după un weekend liber.

Dupont, operat la clinica Purpan de profesorul Frédéric Lauwers, specialist în chirurgie maxilo-facială, s-a recuperat timp de opt zile înainte de a primi acceptul pentru a se alătura lotului Franţei la Aix-en-Provence şi de a reîncepe ''o activitate fizică progresivă'', sub controlul staffului medical al XV-lui Franţei.

Franţa a câştigat Grupa A la Cupa Mondială găzduită de Hexagon, cu patru victorii, iar duminică va înfrunta campioana mondială en titre, Africa de Sud, a doua clasată în Grupa B (grupa României), în urma Irlandei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!