Echipa nationala de rugby Cupa Mondiala de rugby 2023 Cupa Mondială de rugby 2027 Eugen Apjok tonga Rugby

VIDEO Ce a mai avut de spus selecționerul Eugen Apjok după un nou eșec al României la Cupa Mondială de rugby, 24-45 cu Tonga

”Stejarii” au pierdut la scor și primele întâlniri din faza grupelor: 8-82 cu Irlanda, 0-76 cu Africa de Sud şi 0-84 cu Scoţia.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Octombrie 2023, 11:50
Data actualizarii: Luni 09 Octombrie 2023, 11:55

Antrenorul echipei României, Eugen Apjok, a declarat că aştepta mai mult de la meciul cu Tonga, ultimul al ''stejarilor'' la Cupa Mondială de rugby din Franţa, pierdut cu 24-45, duminică seara, la Lille, transmite AFP.

''Aşteptam mai mult de la acest meci, aveam multe speranţe, încă de la început eram conştienţi de grupa (dificilă) în care suntem şi speram că acest meci va permite să obţinem un rezultat pozitiv. Am crezut în acest rezultat până în debutul reprizei secunde, când Tonga s-a desprins definitiv'', a comentat Apjok.

Tehnicianul a mai spus că cea mai mare parte a lotului actual al României va constitui nucleul echipei care va aborda calificările pentru Cupa Mondială din Australia din 2027.

”Cu acest grup de tineri vom încerca să construim ceva”

''Acest grup de tineri jucători va fi, 80% dintre ei, se va afla în echipa pentru calificările Cupei Mondiale din Australia, care vor începe în 2025. Vom încerca să construim ceva. Avem nevoie de mai multe meciuri tari, de mare intensitate, iar băieţii au nevoie să muncească şi să crească, pentru că e greu să te pregăteşti când ai puţin timp împreună, o săptămână sau două'', a spus Eugen Apjok.

''Sper ca Federaţia va face lucruri bune pentru a le permite jucătorilor să facă acest pas înainte. Nu suntem obişnuiţi să jucăm meciuri aşa de intense la fel de des ca alte echipe, ne lipseşte acest lucru. Ştiu că este o diferenţă mare între cele mai bune echipe şi noi, dar pentru a progresa trebuie să facem faţă acestui ecart'', a subliniat Apjok, conform Agerpres.

”În România nu există o infrastructură pentru rugby!”

Selecţionerul a acuzat lipsa infrastructurii din România, necesară pentru a atrage copiii către acest sport: ''În ceea ce îi priveşte pe copiii care trăiesc în România, nu există o infrastructură (pentru rugby)! Deci nu avem nimic să le oferim acestor copii şi e dificil să îi atragi''.

Naţionala de rugby a României a încheiat cu înfrângeri pe linie participarea la Cupa Mondială din Franţa, după ce a fost învinsă de Tonga cu scorul de 45-24 (21-17), duminică, la Lille, în Grupa B.

În primele sale trei partide în Franţa, România a pierdut la scoruri-fluviu, 8-82 cu Irlanda, liderul la zi din ierarhia internaţională, 0-76 cu Africa de Sud, campioana mondială en titre, şi 0-84 cu Scoţia.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!