EXCLUSIV Geniul din Nations League care l-a impresionat pe Iosif Rotariu. "L-am comparat cu Michael Laudrup"

Iosif Rotariu Christian Eriksen Michael Laudrup Nations League Nations League
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Septembrie 2022, 14:21
Data actualizarii: Miercuri 28 Septembrie 2022, 14:41

Românul care l-a marcat pe Diego Maradona la Coppa del Mondo e fascinat de playmaker-ul care face furori în Premier League și în partidele naționalei. 

Fost mare jucător al naționalei, Iosif Rotariu (60 de ani) nu ratează niciun meci transmis la TV atunci când îi permite timpul. Urmărește tot din campionatul României, dar și partidele din competițiile importante. 

În săptămâna cu Nations League, Rotariu a fost fascinat de un jucător de clasă, cu pase fine și o excelentă clarviziune în joc. Dezinvolt și cu o poveste care a impresionat întreaga lume a fotbalului, danezul Christian Eriksen evoluează la cel mai înalt nivel la națională, dar și la echipa de club, Manchester United.

Rotariu: "Eriksen e încântător"

"E imposibil să nu-ți dorești în echipă un fotbalist precum Christian Eriksen. Ce fotbalist, ce putere de a trece peste tot. L-am văzut în meciul cu Franța, a fost încântător. Face parte din grupul fotbaliștilor care pasează exact în punctul în care-și doresc. El îmblânzește mingea, iar francezii nu au putut să-l anihileze pentru că el vine mereu cu ceva nou în timpul jocului (n.r.: Danemarca - Franța 2-0, în Nations League). 

L-am comparat de multe ori cu Michael Laudrup, are ceva din stilul lui, însă Laudrup rămâne totuși mai bun. Eriksen va mai evolua mult timp la cel mai înalt nivel. Iubește fotbalul, iar fotbalul îl iubește pe el", a declarat Iosif Rotariu, pentru Sport.ro. 

Echipa etapei în Nations League, conform Sofa Score

Portar: Kasper Schmeichel (Danemarca) - 8,7

Fundași: Virgil van Dijk (Olanda) - 7,9 | Valentin Antov (Bulgaria) - 8,0 | Karol Mets (Estonia) - 8,4

Mijlocași: Vladimir Coufal (Cehia) - 7,9 | Vadim Rață (Moldova) - 8,6 | Florent Muslija (Kosovo) - 8,7 | Robbie Brady (Irlanda) - 9,4 | Christian Eriksen (Danemarca) - 8,5

Atacanți: Vedat Muriqi (Kosovo) - 8,9 | George Pușcaș (România) - 8,7

  • "E atât de relaxat când joacă! Nu poți decât să te bucuri de ce vezi. Am spus-o de mai multe ori și o repet: Eriksen poate evolua în orice echipă din lume", a declarat recent selecționerul Danemarcei, Kasper Hjulmand. 

Eriksen a valorat 100 milioane de euro

Christian Eriksen a atins cota de vârf în cariera sa fotbalistică la vârsta de 27 de ani, când, potrivit site-urilor de specialitate, valora 100 milioane de euro.

Danezul a evoluat pentru Ajax, Tottenham Hotspur, Inter Milano, Brentford și Manchester United. Cele mai multe apariții le-a bifat la Spurs, 305, unde a marcat 69 de goluri și a pasat decisiv în 90 de situații.

"Un ghinion într-un loc norocos"

Episodul de la Euro 2020 e arhicunoscut. Eriksen a suferit pe teren un stop cardiac, dar a fost salvat. Vorbește de la rar spre foarte rar despre momentul înspăimântător.

"Pentru mine a fost un ghinion într-un loc norocos. Nu i-aş dori nimănui să trăiască aşa ceva, nu m-am gândit vreodată că voi ajunge astfel, însă am avut noroc că acolo unde mi s-a întâmplat oamenii din jurul meu au reacţionat rapid.

Am avut noroc să existe toate posibilităţile acolo. Au avut toate mijloacele ca să mă aducă înapoi rapid şi sunt sută la sută recunoscător pentru asta", a declarat Eriksen, pentru BBC.

  • 22 milioane de euro valorează Eriksen (30 de ani)
  • 30 iunie 2025 e data la care îi expiră înțelegerea cu Manchester United
  • 117 selecții a strâns Eriksen la națională
  • 39 de goluri a marcat Eriksen la națională
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!