VIDEO | „Mă așteptam ca scorul să fie mult mai mare!” Mirel Rădoi, concluzii după victoria cu Leichtenstein, 2-0

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Septembrie 2021, 00:05
Data actualizarii: Luni 06 Septembrie 2021, 00:33

România a câștigat meciul cu Leichtenstein, 2-0, contând pentru etapa a cincea din preliminarii Campionatului Mondial 2022. 

Goluril României au fost înscrise de fundașii laterali, Toșca și Manea, însă cu toate acestea Mirel Rădoi susține că tricolorii puteau marca mai mult, având în vedere numărul situațiilor create. 

Rădoi: „Ne pierdem concentrarea chiar la finalizare”
 

Aveam nevoie de cele trei puncte, dar pentru a fi sincer, mă așteptam ca scorul să fie mult mai mare. Îmi pare rău pentru băieți, pentru că ne creăm situații, dar ne pierdem concentrarea chiar la finalizare. Era de așteptat să avem posesia pentru că echipele care înfruntă Liechtenstein atacă și trebuia să venim cu centrări în spatele apărării sau să ajungem în situații 1 contra 1 în careu. 

 

Nu cred că garanta nimeni că prezența unui atacant aducea mai multe goluri. Ați văzut că prezența unui atacant acolo era foarte greu pentru cine era în locul lui Marco, de asta am strigat să vină mai mult la primit pentru a crea spații pentru Ianis și Cordea. 

Mă bucur pentru situățiile avute, pentru încrederea pe care o avem. În aceste două meciuri sunt 10 puncte, pentru că în cele două partide s-au terminat la egalitate, am câștigat și acolo două puncte.  Dacă încercăm să câștigăm cu Macedonia de Nord, încercăm să stabilim lucrurile pentru locul doi”, a declarat Mirel Rădoi la finalul meciului.

„Cu Macedonia de Nord va fi mai dificil decât în seara aceasta”
 

„Vom analiza cele două partide. Vom vedea starea fizică a jucătorilor. În Islanda, Dragoș Nedelcu acuză unule probleme, cu Chiricheș am discutat, vine după meciuri în Seria , nu voiam să riscăm o accidentare. E normal ca ceilalți să aibă o șansă, nu îi chemăm doar pentru a avea o selecție. Noi lucrăm același lucru cu toți la antrenament. 

A fost foarte frumos. La stadion, când se cânta imnul mi se făcea pielea de găînă. Dar mă bucur pentru ei, chiar dacă puteam marca mai multe goluri. Este o grupa echilibrată, după numărul de puncte, următorul criteriu este golaverajul. Echipelecare îi marcehaza cel mai mult Liechtensteinului au șanse mai mari.

Era și momentul să îndreptăm ce a fost în trecut. Penalty-ul din Armenia a fost acordat ușor, după cu Macedonia de Nod a fost offside, încă două penalty-uri neacordate. Trebuia oarecum să se întoarcă toate acestea. 

Cu Macedonia va fi mai dificil decât în seară această, întâlnim o echipa bună. Cu Islanda și-au impus jocul, dar și ritmul. Au jucători care au calitate tehnică foarte bună, va trebui să vedem care sunt zonele lor vulnerabile când fac pressing. Va fi dificil să facem foarte multe lucruri la antrenamentul de mâine până la plecarea în Macedonia. 

De când cu această pandemie, am avut jucători accidentați sau depistați pozitiv. Asta a fost marea noastră teamă, împreună cu staff-ul medical, administrativ, chiar și jucătorii vaccinați erau la un moment dat cu semnul întrebării”, a precizat selecționer. 

Clasamentul după cinci meciuri

CITESTE SI
ULTIMELE STIRI

Modifică setările cookies