Mirel Rădoi s-a gândit cum va aborda meciul cu Liechtenstein în lipsa unui atacant de careu

Meciul României cu Liechtenstein, de duminică, 21:45, va fi în direct la PRO TV și LIVE VIDEO pe www.sport.ro. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 04 Septembrie 2021, 15:02
Data actualizarii: Sambata 04 Septembrie 2021, 21:06

Tricolorii au început cu dreptul cele trei meciuri din preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Elevii lui Rădoi au învins Islanda, 2-0, și mai au de obținut încă două succese pentru a mai avea o șansă la locul secund din Grupa J care duce la baraj. 

Chiar dacă am câștigat cu Liechtenstein de fiecare dată când am întâlnit-o, selecționerul îndeamnă la calm înaintea partidei și dezvăluie că va fi un meci dificil. 

  • Mirel Rădoi s-a gândit cum va aborda meciul cu Liechtenstein în lipa unui atacant de careu

Rădoi spune că nu-și face calcule
 

„Dacă ne luăm după câteva rezultate, cred că ne poate aștepta un joc dificil, cu atât mai mult dacă noi vom crede că simpla prezență înseamnă victoria. 

Să sperăm că nu ne vor crea probleme. Trebuie să luăm cele trei puncte, nu mă gândesc la alt meci. Nu stau să-mi fac calcule, poate pentru multă lume pare o victimă sigură, dar nu vreau să vorbesc despre puncte și calificare”, a declarat Mirel Rădoi la conferința de presă premergătoate meciului cu Liechtenstein. 

Rădoi va avea un singur atacant central în lot, pe Jovan Markovic (20 ani), care a debutat chiar la meciul cu Islanda, după ce Alibec și Drăguș au acuzat probleme medicale. Astfel, antrenorul echipei naționale se gândește la o formulă de joc diferită în partida cu Liechtenstein. 

„Este o idee la care ne gândim, dar mai mult ne-ar interesa ca în dinamica jocului să putem schimba formula. După analiza video, am descoperit zone libere, unde pot pasa și crea faze periculoase. 

O schimbare de generație trebuia făcută, cu sau fără mine. Nu contează vârsta, clubul, ci doar forma de moment”, a precizat Mirel Rădoi. 

Clasamentul după patru meciuri 

Modifică setările cookies