Nationala

Cu Alibec și Drăguș accidentați, Rădoi a explicat de ce nu l-a mai chemat pe George Pușcaș 

România - Liechtenstein are loc duminică, de la 21:45, pe Arena Națională. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 04 Septembrie 2021, 16:17
Data actualizarii: Sambata 04 Septembrie 2021, 16:57

Partida contând pentru runda a cincea a Grupei J din preliminariile CM din Qatar e transmisă în direct de Pro TV și pe www.sport.ro. 

După victoria obținută în Islanda, scor 2-0, tricolorii lui Mirel Rădoi rămân în cărțile calificării. Dar pentru a spera în continuare la o calificare la o nouă ediție a CM - ultima datează din Franța 1998 -, ei trebuie să câștige și următoarele partide programate în septembrie: cu Liechtenstein (duminică) și cu Macedonia de Nord (miercuri, de la 21:45). 

  • George Pușcaș

De cu l-a mai chemat Rădoi pe Pușcaș

 

Dacă în apărare și în linia de mijloc selecționerul Mirel Rădoi beneficiază de mai multe soluții, în linia de atac are probleme. Denis Alibec s-a accidentat în partida de la Rejkjavik, în timp ce Denis Drăguș nu e refăcut sută la sută. 

În consecință, Rădoi a rămas cu un singur "9" clasic, tânărul Jovan Markovic (20 de ani). 

"Ne-am gândit la posibilitatea de a aduce un jucător în poziția de atacant, dar după mai multe discuții atât cu staff-ul tehnic, cât si cu cel medical, există riscul ca cine vine să fie fals negativ sau pozitiv și nu am vrea să avem o asftel de problemă.

Avem jucători care chiar dacă nu sunt familiarizați cu această poziție cred că putem apela la ei. 

Viteza lui Sorescu, viteza lui Rotariu poate să ne ajute, poate apărea acolo Dennis Man. Îmi aduc aminte că și Ianis Hagi a jucat "9 fals" pentru Viitorul. Putem găsi soluții pentru poziția aia. O să avem nevoie de jucători care să atace foarte bine spațiile", a declarat  Mirel Rădoi, sâmbătă după-amiază, pentru FRF TV.

Orădeanul George Pușcaș de la Reading și-ar fi ispășit în meciul cu Liechtenstein suspendarea de două etape după cartonașul roșu primit în meciul cu Armenia, însă selecționerul a preferat să nu-l mai cheme pentru un singur meci, cel cu Macedonia de Nord, programat miercuri. 

"Chiar dacă el cunoaște principiile noastre, cum antrenăm și ce le cerem, Pușcaș nu a fost cu noi de la început și era dificil să-l chemăm. Plus că acolo poate să apară și Markovic", a mai spus Rădoi. 

George Pușcaș a avut o evoluție ștearsă în Armenia, unde tricolorii au pierdut, scor 2-3, iar în minutul 77, la 2-1 pentru ”tricolori”, orădeanul și-a lăsat echipa în 10, după o intrare dură asupra lui Andre Calisir.

CITESTE SI

Modifică setările cookies