Alexandru Maxim Echipa Nationala Nationala

Octavian Popescu l-a impresionat pe un fotbalist al naționalei. "Îmi place foarte mult!"

Încă accidentat, Alexandru Maxim (31 ani) a vorbit despre cel mai mare regret al carierei, care este legat de echipa națională a României. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 22 August 2021, 18:32
Data actualizarii: Duminica 22 August 2021, 18:41

Alexandru Maxim (31 ani) a debutat pe 30 mai 2012 la echipa națională a României, iar de atunci a adunat 46 de selecții, în care a reușit să marcheze de șase ori. 

În acești nouă ani, în care este în cadrul primei reprezentative, România s-a calificat doar la Campionatul European din 2016. Anghel Iordănescu, selecționerul din acea perioadă, nu l-a convocat pe Maxim pentru turneul final din Franța, iar mijlocașul încă își amintește cu regret despre acest lucru.

  • „O calificare la un Campionat Mondial ar fi o revanșă”. Maxim, interviu sincer despre echipa națională și urmașul său

Întrebat care este ceea mai mare nedreptate din cariera sa, jucătorul lui Gaziantep a răspuns ferm:  

Faptul că nu am fost selectat în lotul României pentru turneul final EURO 2016”, a declarat Alexandru Maxim pentru playsport

Acest eveniment l-a făcut pe jucător să își seteze un obiectiv în legătură cu echipa națională, acesta fiind să participe cu România la un Campionat Mondial.

Maxim: „Mi-aș dori să le pot povesti copiilor că tatăl lor a jucat la un campionat mondial”
 

Păi după episodul EURO 2016 când am fost lăsat acasă înaintea turneului final, o participare la un Mondial ar fi ca o revanșă pentru mine, în primul rând. Și pentru familia mea. Mi-aș dori enorm să le pot povesti copiilor mei că tatăl lor a jucat la un Mondial pentru România”, a dezvăluit Alexandru Maxim. 

De asemenea, fostul jucător al lui Stuttgart a identificat și un tânar fotbalist de la U21 care îl încântă și căruia îi prevede un viitor în cadrul primei reprezentative.  

„Octavian Popescu poate ajunge un jucător important pentru echipa națională”
 

Îmi place foarte mult Octavian Popescu de la FCSB. Cred că poate ajunge un jucător foarte important pentru echipa națională”, a mărturisit fotbalistul. 

Alexandru Maxim mai are contract un sezon cu Gaziantep, iar de-a lungul carierei, fotbalistul a evoluat pentru Pandurii Târgu Jiu, Stuttgart și Mainz 05. Cota sa, în acest moment, potrivit transfermarkt, este de 3.3 milioane de euro. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!