Nationala

Misiune imposibilă pentru 'tricolori' la baraj?! Care sunt posibilele adversare ale naționalei în cazul calificării 

România a câștigat cu Armenia și a urcat pe al doilea loc în clasamentul Grupei J. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 12 Octombrie 2021, 16:13
Data actualizarii: Marti 12 Octombrie 2021, 16:17

Victoria naționalei României a fost una importantă în lupta pentru barajul de calificare în grupele Campionatului Mondial din 2022. 'Tricolorii' au fost ajutați și de victoria Germaniei în fața Macedoniei de Nord, urcând astfel pe al doilea loc în clasamentul grupei.

Astfel, meciurile rămase cu Islanda și Liechtenstein sunt decisive în calificarea la baraj, acolo unde naționala poate întâlni adversari extrem de dificili, în echipe care au jucat la Euro 2020 precum Elveția, Portugalia sau Cehia. 

Adversari dificili pentru naționala României

Meciurile de baraj se dispută în două faze, astfel că echipele trebuie să câștige două meciuri eliminatorii pentru a-și asigura prezența la Campionatul Mondial din Qatar. Sunt trei locuri disponibile, pe care se vor bate 12 echipe. 

În meciurile de baraj se califică zece echipe din preliminarii, cele clasate pe locul al doilea, însă sunt și două naționale care obțin intrarea prin intermediul Nations League, iar pe configurația actuală cele două țări sunt Austria și Țara Galilor. 

Cele 12 țări calificate la baraj se împart în două urne: cea a capilor de serie și cea a outsiderelor. Capii de serie se aleg în funcție de rezultatul din preliminarii, iar rezultatele cu ultima clasată, ca și în cazul României, vor fi șterse. 

Șansele naționalei României să prindă urna capilor de serie sunt minime, din cauză că la finalul preliminariilor, punctajul maximum pe care îl poate atinge selecționata ar fi de 13 puncte, fapt care i-ar lăsa pe 'tricolori' în urna outsiderilor. 

Echipele pe care naționala le poate întâlni la baraj 

Grupa A: Serbia sau Portugalia 

Grupa B: Spania sau Suedia 

Grupa C: Elveția 

Grupa D: Ucraina, Bosnia sau Finlanda

Grupa E: Cehia sau Țara Galilor 

Grupa F: Scoția 

Grupa G: Țările de Jos, Norvegia sau Turcia 

Grupa H: Rusia sau Croația 

Grupa I: Albania sau Polonia 

VIDEO - Rezumatul meciului România - Armenia 

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies