Nationala

Calculele calificării! Suntem la mâna noastră, în lupta pentru locul de baraj

România a trecut de Armenia, într-un meci transmis de PRO TV.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Luni 11 Octombrie 2021, 23:48
Data actualizarii: Marti 12 Octombrie 2021, 00:01

Echipa națională a câștigat cu 1-0 duelul jucat pe stadionul Ghencea. Golul victoriei a fost marcat de Mitriță. Vestea bună nu a fost doar victoria României, ci și înfrângerea Macedoniei de Nord, care a fost învinsă de Germania cu 4-0.

Astfel, pe lângă cele trei puncte, România a recuperat și o diferență de cinci goluri în golaveraj. Chiar și așa, macedonenii stau foarte bine la capitolul golaverajului. Ei au +5, în timp ce noi avem +3. 

  • România

Calculele calificării

Avantajul se poate recupera, ținând cont că în ultima etapă evoluăm cu Liechstein. Calculele calificării sunt foarte simple. Pentru a ne califica, avem nevoie ca Armenia și Macedonia să obțină, în meciurile rămase, un număr egal de puncte.

Și cu un punct în plus în favoarea lor ne putem califica la baraj, cu mențiune că trebuie să avem un golaveraj pozitiv. Armenia are în prezent -3, astfel că par scoși din acest calcul, în timp ce Islanda păstrează doar șanse matematice de calificare.

Avantajul programului

România mai are un as în mânecă, în stabilirea clasamentului final. În ultimele două etape, ne duelăm cu Islanda și Liechtenstein, cele mai slabe cotate echipe din acest clasament. În ambele dueluri, România pleacă favorită certă.

Avantajul nostru se mărește când ne gândim că Armenia și Macedonia de Nord se duelează în următoarea etapă. De aici, există două scenarii. Primul este cel în care cele două echipe termină la egalitate, caz în care se anihilează reciproc, și cel în care una dintre ele pierde, caz în care una dintre echipe ar fi scoasă din calcule.

De menționat că Armenia joacă cu Germania în ultima etapă. 

Iată scenariile de calificare:

6 puncte: Ne calificăm indiferent de rezultate.

4 puncte: Macedonia de Nord și Armenia nu obțin mai multe puncte decât România.

3 puncte: Macedonia de Nord și Armenia obțin maxim trei puncte sau obțin patru puncte, iar România are nevoie de golaveraj pozitiv.

2 puncte: Macedonia de Nord și Armenia obțin maxim două puncte sau obțin trei puncte, iar România are nevoie de golaveraj pozitiv

1 punct: Macedonia de Nord și Armenia fac egal în meciul direct și pierd meciul rămas, iar România are golaveraj superior.

0 puncte: Nu ne putem califica, deoarece Macedonia de Nord are deja un golaveraj pozitiv.

Programul etapelor:

România - Islanda

Armenia - Macedonia de Nord

Germania - Liechtenstein 

 

Armenia - Germania

Liechtenstein - România 

Macedonia de Nord - Islanda

Clasamentul grupei:

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies