EXCLUSIV Man și Mihăilă i-au speriat pe israelieni și după meci! Ce au aflat gazdele despre cei doi "tricolori"

valentin mihaila Dennis Man Israel - Romania meci amical suma de transfer Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 30 Martie 2022, 14:34
Data actualizarii: Miercuri 30 Martie 2022, 14:51

Valentin Mihăilă și Dennis Man au pus la grea încercare apărarea Israelului, dar au creat rumoare și după fluierul final. 

Meciul de la Netanya a fost urmărit de scouterii mai multor cluburi europene, dar și de conducătorii celor mai importante echipe din Israel. Valentin Mihăilă (22 ani) și Dennis Man (23 ani) au fost remarcații din tabăra noastră, iar gazdele au vrut să afle mai multe informații despre cei doi și dacă pot fi accesibili pentru cluburile locale. 

Israelienii, descurajați rapid de sumele de transfer

Aceștia au remarcat vârsta celor doi, dar și faptul că primul nu prea joacă la Atalanta și că celălalt nu are o situație stabilă la Parma, așa că au tatonat delegația României pentru a afla condițiile pentru eventuale transferuri în Israel. 

Cele mai importante cluburi din Ligat ha'Al, precum Maccabi Tel Aviv, Maccabi Haifa sau Hapoel Beer Sheva, încearcă să construiască loturi puternice pentru accederea în grupele Champions League și Europa League, iar cei doi români se încadrează în profilul jucătorilor căutați. 

Dar oficialii au fost descurajați rapid, după ce au aflat că prețul minimal al lui Mihăilă este de 10 milioane de euro, iar Man ar putea costa cel puțin 11 milioane de euro. Sumele sunt departe de a fi accesibile cluburilor din Israel, pentru care cele mai importante transferuri costă de 8-10 ori mai puțin față de prețurile cerute pentru fiecare dintre cei doi români.

Cel mai valoros jucător din campionatul Israelului costă 1.7 milioane de euro

De exemplu, cele mai mari sume de transfer plătite de Maccabi Tel Aviv, cea mai importantă echipă din campionat israelian, care a fost eliminată de PSV Eindhoven în play-off-ul de după grupele Conference League, au fost pentru George Jovanovici (1.9 mil. euro / Cucaricki) și Dan Bitton (1 mil. euro / Ludogoreț).

De altfel, întregul campionat israelian este cotat la 121.8 milioane de euro, iar cei mai valoroși jucători sunt George Jovanovici (Maccabi Tel Aviv / 1.7 mil. euro), Neta Levi (Maccabi Haifa / 1.6 mil. euro), Dan Glazer (Maccabi Tel Aviv / 1.6 mil. euro), Omer Atzili (Maccabi Haifa / 1.5 mil. euro), Josue Sa (Maccabi Tel Aviv / 1.5 mil. euro) și Stipe Perica (Maccabi Tel Aviv / 1.5 mil. euro). 

De asemenea, cel mai valoros jucător din lotul Israelului pentru amicalul cu România a fost Manor Solomon (22 ani), cumpărat de Șahtior Donețk de la Maccabi Peth Tikva, pentru 6 milioane de euro, în 2019, care acum este evaluat la 18 milioane de euro, iar următorii clasați în această ierarhie sunt Munas Dabbur (Hoffenheim / 6 mil. euro) și Yonatan Cohen (Pisa / 2.2 mil. euro).     

Foto - @NationalaRomanieiOfficial

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!