Nationala

Când doi se ceartă, vinovați sunt amândoi. Leo Badea, despre plecarea lui Rădoi de la națională

Trăim într-o perioadă foarte agitată, toată planeta fierbe, peste tot se vorbește cu mască sau fară despre virusul ăsta mult comentat.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Octombrie 2021, 09:58
Data actualizarii: Vineri 15 Octombrie 2021, 10:24

de Leo BADEA

Din păcate, și în România s-a creat o adevărată inclestare intre cei ce au ales vaccinarea si restul lumii, s-au facut cu buna stiinta doua tabere. De ce? Simplu! Divide et Impera! Dezbină-cucerești-conduci. Sunt o grămadă de cretini care-și dau cu părerea fiind mai mult sau mai puțin avizați, care în loc să se informeze vorbesc la TV, nefăcând altceva decât sa creeze panică. Suntem în prag de război, iar butoiul cu pulbere stă să ne arunce în aer. 

  • Mirel Rădoi

Noi n-avem medicamente în spitale, dar la TV suntem abonați permanent. Las pentru altădată dezbaterea despre Covid și strălucitul imbecil care le știe pe toate.

Ce mă preocupă acum este acest șah, care tinde să devină etern între FRF și Rădoi. Întrebat fiind dacă țin cu Burleanu sau Rădoi, am ajuns rapid la concluzia ca lumea chiar a înnebunit, nu mai există noțiunea de neutralitate. Totul se rezumă la - ești cu noi sau împotriva noastră.

N-am apucat să vorbesc nici cu Rădoi - bine, nici nu se omoară cu firea să răspundă la telefon -, nici cu Burleanu. Sunt sigur, însă, că dacă vorbesc cu Rădoi, o să-i dau dreptate. Are argumentele lui. Neîncrederea federației. Apoi să nu uităm că nu mai are contract după ultimul meci din grupă. 

Mi se pare firesc să spui: "Bă, fraților! De mine – noi, că este un întreg staff, ați uitat!?” Burleanu, sau mai bine zis FRF, aici fac o paranteză și spun că este posibil ca președintele să fi fost influențat de aplaudacii și suflătorii în ureche și burdujit de griji și precauții când l-au promovat pe Rădoi la echipa mare. Da! FRF n-a crezut foarte tare că Radoi o să se agațe de locul doi. 

Dacă însă aș vorbi cu Burleanu, în afara faptului că ar vorbi neîntrerupt multe zeci de minute, aș ajunge la concluzia că, da, și FRF are dreptate!

Iar celor din FRF care încă se îndoiesc de capacitățile lui Rădoi, le spun că nu contează cât a studiat Radoi și la ce nivel, ci ce rezultate a dat. Este adevărat și faptul că tinerețea e o trufie și nu neaparat o valoare, dar Rădoi are ce-i trebuie. Are rezultate!

Adrian Porumboiu a spus că nu o să intre România în doliu dacă pleacă Rădoi. A făcut apel la patriotismul din noi și evidenția lipsa acestui sentiment din bagajul emoțional al lui Rădoi. Oltenii sunt orgolioși, se cred miezul și fără ei nimic nu se poate realiza. Ce vrea Rădoi? Ce îi lipsește lui Rădoi?  Hrana sufletească pentru Rădoi și gașca lui s-ar numi, oare, prelungirea contractului? A incercat Rădoi să grăbeasca mersul vieții?

Consider că cel mai bun mijloc de a triumfa într-o ceartă este să o eviți. Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, ușor bulversat de știrea plecării lui Radoi, fară putere în glas, a murmurat că timpul e un leac excelent. "Avem timp", a zis Lippi de Dâmbovița. Greșit!

În popor circulă o zicală. Bate fierul cât încă e cald!  Așa e, dacă apucă să se încăpățâneze oltenașul nostru, nu mai avem timp de nimic. Altfel spus, mai târziu înseamnă adesea prea târziu. Lăsați ambițiile prostești și treceți la masa tratativelor! 

Suntem colosali ca nație! Suntem aproape de locul doi, deci de un baraj! N–am apucat să realizăm ceva concret că deja ne-am pus pe cârcotit. Pentru că stiu că în decursul istoriei marile momente ale poporului român au fost legate de ideea de unitate, vă ordon: Treceți barajul!

Modifică setările cookies