Pierre Webo Basaksehir Champions League rasism Sebastian Coltescu Liga Campionilor

"8 decembrie, in istoria luptei impotriva rasismului!" Mesajul postat de Webo la o saptamana de la izbucnirea scandalului de la Paris

Scandalul de rasism de la meciul dintre PSG si Basaksehir a facut inconjurul lumii. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Decembrie 2020, 09:55
Data actualizarii: Marti 15 Decembrie 2020, 09:59

Chiar daca a trecut o saptamana de la incident, comentariile continua sa apara, la fel si reactiile. 

Luni seara, secundul lui Basaksehir a postat un mesaj pe contul sau de Instagram. Pierre Webo a vorbit despre oamenii care i-au fost alaturi in ultima saptamana, 

"Un eveniment trist a avut loc pe 8 decembrie, la meciul cu Paris Saint-Germain, din Liga Campionilor. Din punctul meu de vedere, a fost un act clar de rasism.

As dori sa multumesc familiei mele de la Basaksehir pentru sprijinul acordat si pentru pozitia clara pe care a avut-o atunci cand s-a folosit acel cuvant rasist la adresa mea.

Clubul PSG a luat si el atitudine si ne-a sprijinit, alegand sa nu revina pe teren. Rasismul nu poate fi acceptat, oamenii nu pot fi judecati in functie de culoarea pielii.

Ii sunt recunoscator presedintelui clubului nostru, Goksel Gumusdag, care ne-a sprijinit necontenit, dar si presedintelui Turciei, domnul Recep Erdogan, care ne-a facut sa simtim ca este alaturi de noi din primul moment.

Sper ca ziua de 8 decembrie sa fie un moment de cotitura in lupta impotriva rasismului, iar astfel de incidente de discriminare sa nu mai aiba loc niciodata.

Multe multumiri tuturor celor care si-au aratat sprijinul prin telefoane si mesaje, dupa incidentul regretabil din acea seara. Nu in ultimul rand, le multumesc si fanilor nostri", a fost mesajul lui Webo.

Antrenorul secund al campioanei Turciei a alaturat textului si un video din momentul in care a izbucnit scandalul.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pierre Webo (@pwebo99)

Modifică setările cookies