FOTO ȘI VIDEO Noii acționari ai lui Dinamo se vor patronii anti-Becali. "Vrem să educăm oameni, să creștem caractere!"

Dinamo Actionari Dinamo andrei nicolescu eugen voicu patroni club Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Martie 2023, 20:39
Data actualizarii: Luni 06 Martie 2023, 20:39

Ce planuri au Eugen Voicu și Andrei Nicolescu pentru Dinamo, noii acționari care nu se vor patronii clasici de club cu care s-au obișnuit microbiștii români.  

Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, noii acționari majoritari ai lui Dinamo, dar și Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al clubului, și Vlad Iacob, administratorul special al "roș-albilor", au particpat astăzi la prima conferință de presă comună, după preluarea echipei de la Dorin Șerdean

Voicu: "Aș vrea ca Dinamo să devină cea mai respectată echipă de fotbal din România"

"Noi vrem să schimbăm puțin abordarea pe care o vedeți în mod obișnuit în administrarea cluburilor de fotbal din România, în așa fel încât să gestionăm acest club împreună cu un grup de antreprenori. Am vrea fiecare să fie foarte relevant în viitorul clubului, dar să nu existe un singur acționar care e factor de decizie. Credem că acest model este unul similar oricărei afaceri. Eu, personal, privesc din această perspectivă această implicare. Deci nu vreau să înțelegeți că vreau să fac bani cu investiția pe care am făcut-o în clubul Dinamo, dar regulile după care ea trebuie să se desfășoare în continuare sunt cele pe care le presupune orice business din administrare. 

Din acest punct de vedere, de la început am avut o comunicare foarte bună cu Andrei Nicolescu și, fiind așa de bine aliniați, cred că avem cele mai bune premise ca să ne realizăm visul de a debloca și de a relansa acest club. Îi apreciez foarte mult pe fanii lui Dinamo și ceea ce îmi doresc eu poate e un vis. Aș vrea ca Dinamo să devină cea mai respectată echipă de fotbal din România, implicit și suporterii să fie cei mai respectați suporteri din România. Vom lucra împreună cu suporterii la o viziune pe care să o avem în comun, o misiune pe care și-o asumă clubul Dinamo, dar lucrurile pleacă de la bază. 

"Este mult mai importantă eficiența utilizării banilor"

Noi vrem să educăm oameni, vrem să creștem academia de copii. De fapt, cred că valorile sunt importante. Vrem să cultivăm valori în acest club, vrem să creștem caractere, vrem să dezvoltăm și să formăm mentalitați de campion. Mentalitatea de campion înseamnă că trebuie să știi să și pierzi uneori, dar la final... să câștigi. Asta e abordarea pe care pot să o transmit în momentul de față. Știu că poate sună un pic idealist, dar de la premiza asta am plecat atunci când am zis că e un proiect atractiv și merită să mă implic. 

Eu cred că nu suma de bani investită este subiectul pe care dumneavoastră vreți să-l aduceți în atenția presei. Din punctul nostru de vedere, și aicea suntem din nou aliniați, este mult mai importantă eficiența utilizării banilor și ce valoare aduce utilizarea lor corectă. Cred că asta trebuie să fie și dezideratul tuturor, care se gândesc cum se iese din planul de insolvență, ce mijloace trebuie să folosească și care este suma necesară. Până la urmă, orice sumă ar fi necesară este important ca ea să fie utilizată corect. 

"Avem în obiectiv listarea clubului după cinci ani de activitate la bursă"

Știu că fanii sunt sceptici față de orice nou investitor. Banii sunt un ingredient, nu banii rezolvă problema. Dacă am descărca un camion cu bani, situația tot critică ar rămâne la Dinamo. Cred că mult mai important este ceea ce vrem să construim, cum am spus, și regulile pe care le vom aplica de aici încolo. În momentul în care lucrurile sunt clare și toată lumea capătă încredere în planul nostru de business...

Să știți că pentru noi astăzi banii nu sunt cu adevărat o problemă. Pentru că sunt deja antreprenori cu care discutăm și avem variante în care putem rezolva rapid, în anumiți termeni, problema banilor. Dar pentru noi nu banii sunt pe primul loc. Vrem să construim cu adevărat un club puternic, care să se dezvolte singur. Care poate să devină cel mai bogat club din România, tocmai pentru că nu se bagă doar bani și că nu depinde de un singur om care investește sau dezinvestește, în funcție de anumite criterii personale.

Deci asta e diferența pe care noi vrem să o facem la Dinamo. Vorbim de un capital care se investește într-o companie care se numește Dinamo. Și această companie, în măsura în care generează profit, plusvaloare, totul rămâne în club, totul se reinvestește. Din acest punct de vedere avem în obiectiv listarea clubului după cinci ani de activitate la bursă. 

"Ne gândim la o emisiune de obligațiuni, convertibile în acțiuni" 

Evident că decizia finală va fi luată atunci, dar cine va dori la un moment dat să iasă din această investiție va avea posibilitatea să iasă la un preț corect pe piață. Până atunci, luăm în calcul și un eventual plasament privat prin care să mai atragem alți antreprenori de o anumită dimensiune. Ne-am dori să fie cât mai mulți oameni implicați, să fie tot felul de lideri de opinie din diverse medii care să militeze. Dacă ai pus niște bani acolo, cred că ești mult mai motivat să contribui la bunul mers al lucrurilor. 

Nu în ultimul rând ne gândim la o emisiune de obligațiuni, convertibile în acțiuni. Deci vom folosi mecanismul de pieței de capital la un moment dat pentru finanțarea clubului. Investiții de 12 milioane de euro? Eu nu pot să vă dau o cifră, dar banii nu pot fi o problemă în momentul în care lucrurile sunt pe făgașul normal. Aceste 12 milioane de euro reprezintă un business plan pe care l-am făcut, pe care l-am luat în considerare pentru următorii trei ani și jumătate. Majorarea de capital social este soluția pe care o vom aplica și chiar dacă inițial pot fi niște împrumuturi, ele sunt de fapt împrumuturi convertibile în acțiuni", a declarat Eugen Voicu, afacerist implicat la Certinvest și Investcorp. 

Nicolescu: "Fotbaliștii lui Dinamo să fie de o anumită factură și să înțeleagă conceptul clubului"

Acesta a fost completat de Andrei Nicolescu, avocat de profesie, cel care a fost vicepreședinte la FC Rapid 1923, club pe care l-a ajutat să ajungă din Liga 4 în Liga 2. 

Vor să investească 12 milioane de euro în Dinamo, dar în timp

"Aceasta e o sumă de investit în următorii ani, 12 milioane de euro, în măsura în care ne dorim să dezvoltăm clubul, așa cum spuneam, sănătos. Asta nu înseamnă că de mâine cei 12 milioane vor fi aruncați în Dinamo, pentru că asta nu face sens. Nu face sens nici pentru transferuri ca anul viitor noi să cheltuim 10 milioane de euro în aducerea de jucători. 

Vă spun sincer, ne dorim chiar și în zona sportivă să progresăm tot pas cu pas. Noi ne dorim să avem management integrat și o tipologie pentru a construi echipa de fotbal, astfel încât cei care ajung să fie fotbaliști la Dinamo să fie de o anumită factură și să înțeleagă conceptul lui Dinamo. Faptul că noi vom da 2 milioane de euro pe un transfer și vom aduce o vedetă nu înseamnă că ne rezolvă problema. Și noi nu gândim lucrurile așa. Cu o investiție de genul ăsta și cu riscul acesta calculat putem să dezvoltăm Dinamo și putem să facem suporterii dinamoviști fericiți. 

Revin la ce spunea Răzvan Zăvăleanu, lucrăm la un plan pentru a debloca transferurile, sunt convins că vom găsi o soluție. La momentul acesta nu vă pot spune exact ce facem pentru acest lucru. Ne gândim la aducerea de jucători pentru play-off, vă spun sincer, există cel puțin două posturi pe care le considerăm deficitare în acest moment și ne gândim la acest lucru. 

"Cred că Ovidiu Burcă a reușit să construiască ceva temeinic"

Dar, așa cum știți, în această perioadă vorbim de jucători liberi de contract, care teoretic nu s-au mai antrenat într-un sistem al unei echipe de mai bine de trei-patru luni de zile și care prezintă un grad ridicat de risc în cazul unui transfer sau semnării unui contract acum, astfel încât trebuie să fim atenți și la acest lucru. 

Este foarte greu să intervenim acum, oricâte idei am avea, în ceea ce a reușit să construiască Ovidiu Burcă alături de echipa lui. Și eu cred că Ovidiu a reușit să construiască ceva temeinic, ceva bazat pe puterea grupului, un lucru mai puțin apreciat în fotbalul din România. Dar, în curând sau cât mai devreme, dorim să avem un director sportiv cu care să facem o predicție pentru următorii trei ani. Apropo de dezvoltarea pe latura sportivă a clubului.

"Încercăm să optimizăm și procedura de licențiere"

La ce vă referiți când spuneți emoție în privința obținerii licenței? La emoția de pe stadion sau... La emoție în ceea ce privește strânsul banilor, îndeplinirea criteriile, absolut tot ce este nevoie? În comunicatul nostru pe care l-am dat, cel de-al doilea pilon al comunicatului este finalizarea tuturor procedurilor în vederea licențierii, deci lucrăm și la acest lucru. 

Datorii către jucători activi în cadrul clubului? Nu cred. Pentru ceilalți cred că e o situație pe care o are Vlad, mult mai clar evidențiată, dar ce vrem noi să vă transmitem este că noi ne vom onora toate obligațiile contractuale pe care ni le asumăm. Și toți cei care, în mod normal și natural au de luat niște bani, îi vor primi. Și procedura asta de licențiere noi încercăm să o optimizăm, adică utilizăm toate mijloacele pe care le considerăm necesare pentru a ne atinge scopul. Adică oamenii, care au de luat bani din procedura anterioară, să fie siguri că acești bani vor fi plătiți", a precizat Nicolescu. 

Foto - Gabriel Chirea

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!