VIDEO EXCLUSIV „Nu era nevoie de VAR pentru ca cele două penalty-uri să nu fie dictate!” Reacție dură de la UTA după înfrângerea controversată cu FCSB: „Arbitrul poartă ecuson FIFA!”

UTA Arad a pierdut meciul cu FCSB din deplasare, 1-2. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Decembrie 2021, 11:48
Data actualizarii: Luni 06 Decembrie 2021, 12:02

Arădenii au pierdut meciul în urma unor penalty-uri controversate acordate în favoarea roș-abaștrilor de Marian Barbu. 'Centralul' a acordat un penalty după o cădere dramatică a lui Octavian Popescu de lângă Roger. Cea de-a doua lovitură de pedeapsă a fost acordată pentru un henț în careu, după ce însă balonul ieșise din teren de lângă Dumiter. 

Laszlo Balint a fost extrem de dezamăgit de prestația arbitrului în meciul cu roș-albaștrii și a criticat dur deciziile acestuia. Managerul general de la UTA Arad a vorbit la 'Ora exactă în sport', reclamând fazele controversate. 

„Asta este cea mai mare problemă!” 

„După seara trecută se spune că noaptea e un sfetnic bun, dar nu ne-a trecut supărarea. Și la cald și la rece cred că s-a văzut ce s-a întâmplat, e clar pentru toată lumea, ce s-a întâmplat pe teren nu reflectă acest meci, arbitrajul a lăsat mult de dorit, cadourile făcute celor de la FCSB nu își aveau rostul. 

Noi nu suntem adepții de a sări la gâtul arbitrilor, de a ieși în presă după orice eșec, ne doare ce s-a întâmplat aseară, am fost nedreptățiți, s-a văzut foarte bine la televizor. Dacă ar exista și VAR-ul în România sau hawkeye-ul care avertizează, altfel era situația. Arbitrul, din punctul nostru de vedere, care poartă ecuson FIFA, să fie la trei metri de fază, până și tușierul trebuia să vadă că a depășit mingea linia terenului. Din punctul nostru de vedere, dânsul era foarte aproape pentru a vedea ce s-a întâmplat. 

Au fost mai multe probleme, doar pentru că a fost al patrulea meci în care am fost arbitrați de domnul Marian Barbu în acest sezon. Dacă țineți minte, în meciul de la Dinamo, jucătorul nostru a fost eliminat pentru o lovitură, iar apoi când Iacob a primit o lovitură în față în prima repriză, nu s-a acordat nici măcar fault. 

Au fost făcute multe greșeli, nu spunem că s-au făcut la comanda cuiva, dar nu știm cum să le catalogăm. Nu se primesc rapoartele de la CCA. Pentru meciul de aseară, felicit toți băieții și staff-ul tehnic, simțim că am fost dezavantajați, meritam cel puțin un punct.

Dacă a luat notă mare de la observatorul de arbitri, atunci avem și mai mari probleme. Cea mai mare problemă e că se întâmplă lucrurile astea întotdeauna împotriva echipelor mici. Aseară nu era nevoie de VAR pentru ca cele două penalty-uri să nu fie dictate, poate VAR-ul îl ajuta, dar la poziționarea acestuia din teren, mai ales când a fluierat la primul, nu era nevoie de VAR. E arbitru care poartă ecuson FIFA, atunci trebuie să fii demn și să vezi tot ce se întâmplă în teren, să dicteze și să ia cele mai bune decizii în teren. 

La al doilea, penalty-ul a fost acordat corect, pentru că era henț, dar nu trebuia să se ajungă acolo, pentru că mingea a ieșit din teren”, a declarat Attila Borosovszki la PRO X. 

Modifică setările cookies