Liga 1

Laszlo Balint, total indignat de deciziile arbitrului cu FCSB: „Domnul Barbu cum plătește? A văzut o țară întreagă ce s-a întâmplat!” 

Antrenorul echipei UTA Arad i-a reproșat arbitrului cele două penalty-uri acordate lui FCSB.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 05 Decembrie 2021, 23:55
Data actualizarii: Luni 06 Decembrie 2021, 00:12

FCSB s-a impus în fața lui UTA Arad, 2-1, în etapa a 18-a a Ligii 1. Gruparea roș-albastră a învins cu ajutorul a două penalty-uri suspecte dictate de arbitrul Marian Barbu, pe care Florin Tănase (26 ani) le-a fructificat fără emoții. 

Acest lucru l-a deranjat și pe Laszlo Balint, care a ținut să precizeze că „centralul” a viciat rezultatul cu deciziile sale, afirmând că FCSB nu trebuia să beneficieze de nicio lovitură de pedeapsă.

Balint: „Barbu a vrut să fie Brad Pitt în seara aceasta”

 „Înainte să comentăm acest aspect, aș vrea să îi felicit pe băieții mei. A văzut o țară întreagă că UTA a fost câștigătoarea morală a acestui meci. Toată maniera domnului Barbu a fost cum a văzut o țară întreagă. Noi încercăm să nu ne certăm cu adversarii, vrem să respectăm pe toată lumea, dar a spus un coleg de breasla de-ai mei: 'Cand noi greșim, plătim'. Când un arbitru a greșit cum a facut-o domnul Barbu cum plătește? Cum se uită în ochii noștri și ne zice că a încercat să arbitreze cât mai bine. Intreb o țara întreagă. Așa ceva nu se poate. Galben pentru simulare la primul penalty, la al doilea iese mingea 20 de cm. Eu nu am trăit așa ceva nici când eram jucător. Ba da, când eram în Liga 3, în Valea Jiului și arbitrau cu frică pentru că stăteau spectatorii cu furca pe gard. 

Suntem în anul 2021 și toată lumea se întreaba de ce fotbalul se duce în jos. Eu fac tot posibilul să producem un fotbal bun, dar nu vreau să trecem prin asemenea momente, în care știm că am fost mai buni decat ei. Mi-au zis toți baieții asta. Aș vrea sa se uite responsabilii care conduc fotbalul românesc. Uitați-vă cine iese în fața dumneavoastră, antrenoriii de la echipele mici. De ce mă intreaba jucătorii străini ' Așa e în România?`. Vreți să fiu calm? N-am cum să fiu calm, îmi pare rău și îmi cer iertare telespectatorilor. Poate nu suntem doriți în prima parte, nu e nimic, mergem mai departe. Așa cum suntem noi, o echipă mică. 

Noi încercăm să ne vedem de ale noastre, noi încercam să ne uităm în curtea nostră. Îmi găsesc foarte greu cuvintele, după un meci cu asemenea desfășurare nu am ce să spun. A văzut o țară întreagă ce s-a întâmplat în seara aceasta. Nici măcar nu ne bagă în seamă arbitri, au pâinea și cuțitul în mâna. Fii corect, dar în momentul în care se vede o manieră de asemenea natură, este foarte greu să accept și să ne gândim că este un fotbal dezvoltat. 

Cum să dezvoltăm fotbalul românesc? Așa? Când etapă de etapă se întâmplă asta? Sunt foarte mândru de băieții mei și vă spun că domnul Marian Barbu a fost actorul principal, el a vrut să fie Brad Pitt în seara aceasta”, a declarat Laszlo Balint la finalul partidei. 

Pentru FCSB este al treilea meci de la revenirea lui Toni Petrea la echipă și, în același timp, a treia victorie consecutivă în campionat. În urma acestui rezultat, FCSB a rămas pe locul doi, cu 40 de puncte, la opt puncte distanță de liderul CFR Cluj. 

De partea cealaltă, UTA Arad rămâne pe locul nouă, cu 25 de puncte și fără victorie în ultimele cinci etape.

Pentru FCSB urmează duelul cu Gaz Metan, din deplasare, în timp ce UTA va primi vizita celor de la FC Botoșani.

Ultimele meciuri pentru FCSB din 2021:

Gaz Metan - FCSB

FCSB - Rapid 

Sepsi - FCSB

Modifică setările cookies