Ciprian Deac Andrea Mandorlini CFR Cluj Superliga

„Asta înseamnă umilință! E jenant să vină în casa ta să te umilească cineva!” Tatăl lui Deac îl atacă pe Andrea Mandorlini 

Ciprian Deac (37 ani) nu trece prin cele mai bune momente ale carierei la CFR Cluj. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Noiembrie 2023, 12:47
Data actualizarii: Vineri 17 Noiembrie 2023, 12:48

Fotbalistul emblematic de la CFR Cluj și-a pierdut statutul de titular indiscutabil după accidentarea pe care a suferit-o, statut pe care l-a avut încă din 2017, de când s-a întors în Gruia de la Tobol Kostanay. Accidentat în startul sezonului, Deac a jucat doar 12 meciuri în acest sezon alături de CFR, iar în ultimele meciuri nu a fost folosit mai mult de 20 de minute. 

Situația a stârnit diverse discuții în acest sens, iar tatăl jucătorului a ținut să facă precizări pentru a-și apăra fiul, astfel încât să înlăture zvonurile conform cărora ar fi nemulțumit de faptul că nu este titular. Ioan Deac l-a atacat pe Andrea Mandorlini, despre care a spus că îi „umilește” băiatul. 

Ioan Deac: „Lumea să nu înțeleagă că Ciprian e supărat că nu e titular!” 

„Nu vă poate spune decât domnul Mandorlini ce se întâmplă. Asta e deranjant, pentru că nu există comunicare. Înțelegeți? Deci, în afara lipsei de respect față de el și a umilinței la care e supus, nu există comunicare. Pentru că într-o țară normală, într-un stat normal, într-un club normal, antrenorul dacă supune un jucător la tratamentul la care l-a supus pe Ciprian trebuia să vină cu argumente… Să spună 'nu îmi place cum te pregătești, nu intri în viziunea mea, nu ești în conceptul meu'. 

Concret… Sunt anumite jocuri în care el îl scoate de la începutul meciului la încălzire… În meciul cu U Cluj nu l-a băgat deloc, s-a încălzit tot meciul. La meciul de la Iași, ultimul, l-a scos la încălzire de la primirea primului gol și l-a băgat în minutul 82 (n.r. – în minutul 85). Deci asta înseamnă umilință. Să te scoată la încălzire și să nu te folosească.

În cursul săptămânii trecute, ca orice antrenor, își formează primul „11”. Într-un club normal, lotul se formează după randamentul jucătorilor din cursul săptămânii. Ciprian a fost în primii „11” și vineri, la ultima zi de antrenament, a schimbat… L-a băgat pe Tachtsidis. Care nu s-a antrenat toată săptămâna.

Am dorit să vă contactez ca să nu înțeleagă lumea că Ciprian e supărat pentru că nu e folosit titular. Ciprian e supărat pentru că ceea ce se întâmplă e lipsă de respect față de el. Deci, dacă nu mai ai nevoie de un jucător, îl anunți… Îi spui 'măi, nu mai am nevoie de tine. Dacă îți convine statutul, bine… Dacă nu, decizia îți aparține'”, a declarat Ioan Deac conform Fanatik

Ce i-a spus Ciprian Deac lui Andrea Mandorlini

Mai mult decât atât, tatăl fotbalistului a dezvăluit ce i-a transmis Ciprian Deac antrenorului italian după meciul cu U Cluj, când a prins doar șapte minute de joc, deși s-a încălzit pe toată durata partidei. 

„A plecat de la stadion și i-a trimis un mesaj. Și i-a spus că-i pare rău că s-a ajuns aici, ca să fie umilit el și familia lui. Nu i-a răspuns nimeni. A spus numai că nu i se pare normal ca să fie umilit. Dacă nu-i convine ceva, trebuia să-i spună, să-l corecteze. 'Uite ce nu-mi place… Nu-mi place cum te pregătești sau nu-mi place segmentul ăla…'. Dar eu nu cred că se pune problema, pentru că puteți contacta toți antrenorii cu care a lucrat Ciprian și dacă unul nu poate vorbi numai la superlativ, atunci îmi retrag afirmația.

Ciprian e un copil cu prea mult bun simț și corect pentru lumea în care trăim. El niciodată nu a avut pretenția să fie titular, să ia locul altui jucător care este peste el. Dacă asta vi se pare normal, să bagi un jucător care nu e apt din punct de vedere medical și nici fizic, cum s-a întâmplat la meciul de la Iași… S-a și văzut că grecul a jucat pe patru metri pătrați, deci nu a fost util echipei… Vă las să trageți concluziile.

De aceea am încercat să vă contactez, ca să se lămurească problema asta, că la nivel național, în lumea sportului, lumea înțelege 90 la sută probabil că Ciprian e revoltat că nu joacă titular. Noi suntem conștienți că postul de titular se câștigă. Îl deranjează că nu joacă, pentru că fotbalul e viața lui. Și el datorează clubului CFR foarte mult, pentru că clubul CFR l-a format ca om și ca jucător. El tot ce a realizat, notorietate și situație materială, el datorează clubului. Înțelegeți?

Deci clubul CFR este familia lui, este casa lui. Și e jenant ca în casa ta să vină cineva să te umilească. Foarte simplu. Domnul Mandorlini putea să aibă o discuție cu el, să-i spună. Dacă nu i-a convenit faptul că nu se pregătește bine sau că se pregătește prea mult, că Petrescu i-a reproșat că prea mult se pregătește… Sau comportamentul sau nu știu ce. Trebuia să vină cu argumente, să-i spună și să poarte o discuție, că așa e normal. Sau dacă nu mai intră în viziunea lui, că fiecare antrenor are o concepție, are o viziune, trebuia să-i spună „Băi Ciprian, uită-te… Nu mai intri în calculele mele, nu mă mai bazez pe tine, alege-ți viitorul! Dacă vrei să rămâi și îți convine statutul ăsta, bine… Dacă nu, tu decizi… ”, a adăugat tatăl jucătorului. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!