Verdictul fostului arbitru, Marius Avram: ce sancțiuni poate primi FCU Craiova după întreruperea meciului

Sepsi OSK - FCU Craiova Marius Avram Superliga Superliga Marius Avram
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 29 Ianuarie 2023, 17:27
Data actualizarii: Duminica 29 Ianuarie 2023, 17:26

Sepsi OSK - FCU Craiova a fost oprit din cauza scandărilor rasiste venite din partea galeriei oltenilor.

Marius Avram a intrat în direct și a vorbit despre întreruperea meciului, evidențiind sancțiunile pe care le-ar putea primi cei de la FCU Craiova.

Verdictul fostului arbitru, Marius Avram: ce sancțiuni poate primi FCU Craiova după întreruperea meciului

„(n.r. a avut acoperire regulamentară?) În cazul în care un arbitru aude el singur sau este informat că au loc scandări xenofobe sau rasiste, el trebuie să urmeze procedura celor trei pași. El a urmat asta: întreruperea jocului și anunțarea la stația de amplfiicare unor mesaje, oprirea pentru 10 minute a jocului și intrarea ambelor echipe la vestiar, în cazul în care se repetă scandările și după ce revin echipele de la vestiar se oprește jocul. Din ce am văzut, Chivulete a respectat acești trei pași.

Sunt absolut convins că nu făcea lucrul ăsta fără niște argumente solide. Deobicei, presiunea mare pe arbitru este să mai închidă ochii sau să-și astupe urechile. Am văzut lucruri care s-au mai întâmplat, au mai oprit meciul, dar până la urmă meciul s-a dus până la capăt. Trebuie să înțelegeți că și atunci când sunt trimiși jucătorii la vestiare, presiunea e foarte mare pe arbitru. Cineva de la fața locului trebuie să ne spună ce s-a scandat acolo.

(n.r. e un pas înainte al arbitrului această decizie?) Până la urmă, vorbim de foarte mult timp de lucrurile astea și UEFA este cea care a făcut pași importanți și a recomandat sancționarea drastică a acestor evenimente. Până la urmă, astea sunt instrucțiile. Trebuie spus tot! 

(n.r. despre sancțiuni) Clubul vinovat va pierde meciul prin forfeit. Dacă se constată că și spectatorii celuilalt club au participat la incidente. În cazul scandărilor rasiste, comisia va sancționa clubul corespunzător. Asta înseamnă că meciul va fi pierdut cu 0-3, meciuri derulate fără spectatori. Rămâne de văzut dacă au fost recidiviști și pot să primească o sancțiune mai mare”, a spus Marius Avram la televiziunea Digi Sport.

Sepsi OSK - FCU Craiova 0-0 (meci întrerupt de arbitrul Andrei Chivulete)

În minutul 25, iniţial arbitrul Andrei Chivulete a cerut să se facă un anunţ la staţia de amplificare, ca avertisment, însă după foarte scurt timp el a oprit meciul şi a trimis echipele la vestiare.

Meciul a fost întrerupt 10 minute, echipele au revenit pe gazon, dar au mai jucat doar 14 secunde și Chivulete a fluierat finalul partidei! Fanii lui FCU au declanșat din nou ploaia de scandări xenofobe, iar Chivulete a întrerupt definitiv partida! 

Bergodi s-a dus către Chivulete pentru a-i cere explicații însă centralul a respectat regulamentul! Dacă după cele 10 minute de întrerupere echipele revin pe teren și se continuă scandările xenofobe, arbitrul fluieră finalul partidei. 

"Cam asta a fost!", a spus comentatorul partidei de la Digisport, Dan Ștefănescu. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!