FCSB Gigi Becali Leo Strizu Superliga

Nu e de glumă! FCSB o poate încurca rău dacă Becali nu pune antrenor! Sancțiuni dure prevăzute de regulament

Leo Strizu și-a anunțat retragerea din funcția de antrenor al FCSB la începutul lunii martie, iar Gigi Becali mai are la dispoziție două săptămâni să numească un nou „principal” pentru a evita sancțiunile.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 20 Martie 2023, 18:44
Data actualizarii: Luni 20 Martie 2023, 18:48

Patronul FCSB a anunțat deja că nu se va conforma regulamentelor și că va numi un antrenor cu licența PRO doar în momentul în care va găsi un tehnician care să se plieze pe „principiile” clubului (adică să asculte de ordinele sale).

Regulamenutul s-ar putea însă să-l facă pe patronul vicecampioanei României să se răzgândească.

Ce prevede regulamentul disciplinar

”Structurile sportive sunt obligate să aibă, la data desfăşurării meciurilor oficiale, un antrenor principal care să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 20 alin. 2 din Regulamentul privind Statutul Antrenorului (n.r. - deținător de Licență Pro pentru echipele de Liga 1). Nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu penalitate sportivă de 2.000 de lei”, se arată în regulament.

FCSB riscă să piardă meciurile cu 3-0 la „masa verde” dacă nu va avea un antrenor cu licență PRO la 30 de zile din momentul în care Leo Strizu și-a înaintat oficial demisia.

„Nerespectarea termenului prevăzut de art. 20 alin. 5 (numirea unui nou antrenor într-un anumit termen) (n.r. 30 de zile), se sancţionează cu neprogramarea la jocurile oficiale a echipelor clubului aflat în culpă.

Sancţiunea va fi dispusă de Comisia de Disciplină a FRF în urma sesizării formulate de Comisia Tehnică”, se mai arată în regulament.

Leo Strizu s-a retras din funcția de antrenor principal la FCSB la începutul lui martie

Leonard Strizu a renunţat, joi seara (03/03/2023), la funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal FCSB, aşa cum figura în organigrama clubului, formaţia fiind pregătită în realitate de Mihai Pintilii, care nu deţine licenţă necesară pentru a activa la nivelul Superligii.

„Am stat foarte mult şi m am gândit, am luat această decizie grea, cred că şi corectă. Îmi ajunge. Nu am vrut să ajung să fac acest pas, dar nu ştiam să fie o sursă care poate să comande articole care m-au pus într-o postură foarte, foarte negativă. Nu o cunosc, nu ştiu cine e această sursă, dar m-a denigrat foarte, foarte mult. Este din interiorul clubului, nu o cunosc, nu ştiu cine este. Aş vrea să îmi spună în faţă lucrurile care ajung în presă. Nu am nimic împotrivă, să-mi spună tot ceea ce a comandat. Decizia am luat-o acum, nu mă voi schimba”, a declarat Strizu în conferinţa de presă de după partida cu Petrolul Ploieşti, câştigată cu 4-1.

El a acuzat persoane din interiorul clubului că îi aduc anumite reproşuri prin intermediul mass-media, cărora ar vrea să le răspundă: „Nu cred că vreodată aţi auzit din partea mea vorbe urâte la adresa colegilor, la adresa echipei sau a echipelor cu care ne batem la titlu. Unele critici care vin din exterior pot să le suport, dar când vin din interior... Această persoană, această sursă care a alimentat în permanenţă presa cu lucruri urâte despre mine... Nu cred că pot să continui pe acest drum. Şi eu sunt curios să aflu cine comanda aceste materiale, pentru că apare din interiorul clubului. Dacă are curajul, să spună: <<eu sunt cel care a comanda aceste materiale>>. Aşa aş putea să-i răspund ca persoană fizică, fără a avea legătură cu Steaua (FCSB), la unele acuzaţii pe care mi le aduce”.

Leonard Strizu a fost numit antrenor principal al echipei de fotbal FCSB, la finalul lunii noiembrie a anului trecut, înlocuindu-l pe interimarul Mihai Pintilii, care nu a putut fi numit la conducerea echipei deoarece nu deţine licenţa Pro. Strizu venea de la echipa a doua clubului finanţat de Gigi Becali.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!