EXCLUSIV Mititelu confirmă: fără spectatori la meciurile lui FC U Craiova: "Vrem să facem revoluție! Studiem modelul englezesc și belgian"

Adrian Mititelu FC U Craiova U Cluj Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Februarie 2023, 22:12
Data actualizarii: Joi 02 Februarie 2023, 22:11

Adrian Mititelu, patronul lui FC U Craiova, a anunțat că la meciurile sale de pe teren propriu nu vor putea participa spectatori în perioada următoare.

Decizia vine după incidentele de la meciul cu Sepsi, suspendat în minutul 26 din cauza scandărilor xenofobe. Cazul a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină și se așteaptă o hotărâre, însă Adrian Mititelu a stabilit, din proprie inițiativă, să joace partidele de pe teren propriu cu porțile închise.

Mititelu confirmă: fără spectatori la meciurile lui FC U Craiova

Mititelu spune că se teme că incidentele de la meciul cu Sepsi se vor repeta din dorința suporterilor lui FC U Craiova de a face rău clubului. Măsura ar urma să fie aplicată doar la următoarele câteva meciuri, perioadă în care oltenii studiază modele din străinătate pentru accesul fanilor pe stadion.

  • Primul meci al lui FC U Craiova cu porțile închise va fi vineri, de la ora 20:00, contra Universității Cluj.

"Se întâmplă la un meci-două, asta e situația, ce să facem? Sunt niște chestiuni pe care nu le pot gestiona. Așa am simțit în seara asta (n.r - să nu meargă la meci) pentru că am primit multe reproșuri în comunicările mele cu fanii. Am simțit că e normal acest gest. Era aiurea să apăr eu la oficială, stadionul gol, iar ei acasă.

Nu e suspendat stadionul, dar, în acest moment, pentru ziua de mâine nu suntem capabili să asigurăm că va fi un comportament civilizat al spectatorilor. Există mai multe acțiuni ale unor membri ai galeriei care vor să destabilizeze echipa, să facă rău echipei. Inclusiv cu scandări xenofobe și alte gesturi. Vor să facă anumite gesturi cu scopul de a-mi face mie rău și pentru a mă convinge să plec. Sau să vând ceva ce nimeni nu vrea să cumpere.

Sunt mai multe chestiuni în derulare. Sper ca autoritățile să intervină. Pe de altă parte, nu ascund nici faptul că vrem să implementăm un nou mod de acces la stadion. Studiem sistemul englezesc și belgian. Vrem să facem o revoluție. Obiectivul nostru pe termen mediu - pentru că nu se poate pe termen scurt - este înjurături zero la stadion. Ai înjurat, ieși afară de pe stadion! Asta e, vom avea puțini pe stadion, dar în viitor vom avea mulți", a spus Adrian Mititelu, la emisiunea Superfanii.

Nici galeria lui U Cluj nu merge la Craiova

Într-un comunicat postat pe Facebook, Peluza Șepcile Roșii a anunțat că nu va face deplasarea la Craiova în semn de solidaritate cu fanii lui FC U.

"Din păcate fotbalul românesc nu se mai joacă de mult numai pe teren și doar pentru suporteri. Interesele financiare lasă pete pe caractere, politicul umple de putregai sportul, respectul față de sportivi și suporteri sunt curate precum mocirla (vom reveni asupra acestui subiect).

Peluza Șepcile Roșii a hotărât să nu facă demersurile necesare către federație astfel încât accesul nostru pe stadion la meciul cu FCU de vineri 2 feb. de la ora 20:00, să fie permis, iar deplasarea la Craiova să aibă loc. Iubim “U” Cluj până la moarte și dincolo de ea! Suntem alături de Simbol la bine și mai ales la greu, însă nici măcar din dragoste pentru culori, nu acceptam să susținem Universitatea având parte de un avantaj nemeritat, fără să-i avem pe adversari în cealaltă peluză, atunci când absența nu este decizia lor!

Peluza Șepcile Roșii și-a arătat sprijinul pentru cauza pentru care și FCU este sancționată, așa cum și “U”Cluj a fost prima lovită și sancționată abuziv în disputa iredentism vs “xenofobism”. Suntem Simbolul unor Inimi Românești! Pentru “U” și pentru România stăm demni și luăm atitudine împotriva oricăror acțiuni antiromânești și nu-i tolerăm pe aceia care desconsideră România și valorile ei! În contextul evenimentelor petrecute recent la Sf. Gheorghe, ținând cont de decizia clubului FCU de a nu permite accesul suporterilor pe stadion, am hotărât din solidaritate față de ceilalți suporteri, cărora le este îngrădit dreptul de a-și susține favoriții, că nu vrem să fim singurii alături de echipa pe care o iubesc. Așa cum pe teren confruntrea se desfașoară între două echipe, așa și spectacolul pe care suporterii îl fac, trebuie să aibă două tabere. Fotbalul fară suporteri nu își are sensul!

Sportul în general, fotbalul în particular, există pentru că o mare masă de oameni le iubesc, respectă efortul sportivilor, își doresc să-și susțină favoriții și se identifică cu bucuriile și suferințele celor care iubesc aceleași culori și simboluri! Nu desconsiderați suporterii! Nu ignorați nevoia lor de a-și arăta dragostea pentru echipele iubite, nu-i alungați de lângă ce iubesc! Pentru că suferința lor va fi cauza suferințelor voastre!

Haide “U”!", a transmis Peluza Șepcile Roșii.

https://www.sport.ro/video/get-video/video_url_identifier/322298/video_player_div/videoPlayer/player_dimension/600X360/video_embed/1/article_category_url_identifier/EMBED

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!