Ministrul Sportului a facut anuntul despre reluarea campionatului! Cand vom vedea Liga 1 in actiune

Ministrul Sportului a facut anuntul despre reluarea campionatului! Cand vom vedea Liga 1 in actiune

Toata lumea isi face planuri pentru cand va fi reluata Liga 1, insa decizia nu apartine LPF.

Ionut Stroe, Ministrul Sportului, a vorbit despre problema reluarii sportului din Romania, insa nimeni nu poate stii o data exacta. Cu toate ca s-au anuntat mai multe date posibile pentru reluarea Ligii 1, LPF si FRF nu pot interveni asupra deciziei.

Stroe a spus ca decizia pentru reluarea fotbalului din Liga 1 apartine in totalitate epidemiologilor si Ministerului Sanatatii. Se discuta depsre acest lucru si se asteapta sa se gaseasca o solutie cat mai repede deoarece competitia fotbalistica trebuie sa se incheie pe teren.

"In acest moment prioritatea absoluta este sanatatea oamenilor. O sa avem discutii cu Federatia Romana de Fotbal si studiem impreuna cu Ministerul Sanatatii posibilitatea de a relua competitiile sportive. In momentul de fata lucram la acest plan, o reluare treptat, care sa inceapa cu antrenamentele, bineinteles dupa 15 mai.", a declarat Stroe la Digi24.

Ministrul Sportului a mai spus ca se cauta cele mai bune solutii, iar virusul nu va dispare dintr-o data. "Avem modele la care lucram, modele din afara tarii. Cautam cea mai buna si sigura solutie pentru toata lumea. Decizia finala apartine epidemiologilor si Ministerului Sanatatii. Tot ce s-a discutat pana acum sunt doar opinii. Exista ideea testarii inainte de reluarea antrenamentelor, chiar si in timpul lor. Acest virus nu dispare dupa 15 mai. Daca am avea vreun caz de coronavirus intr-o competitie, s-ar bloca intreaga competitie. Nu poti disputa competitii sportive cu echipele carantinate.", a mai adaugat Stroe.

Se vorbea de faptul ca Liga 1 sa revina pe 5-6 iunie si ca meciurile ramase sa se dispute in Antalya pentru mai multa siguranta. Ramane de vazut care vor fi deciziile luate ulterior.

VIDEO PROTVPLUS.RO

România cere explicații Iranului, după atacul în urma căruia un român a murit. Ambasadorul iranian, convocat la MAE
BRAT
Modifică setările cookies