Liga 1 ar putea ramane fara 40% din echipe! AFAN: "Daca UEFA nu da derogare, cluburile vor mai avea 2 zile sa plateasca datoriile pentru licenta"

Sase cluburi se afla in pericol sa nu obtina licenta.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 26 Aprilie 2020, 11:43
Data actualizarii: Duminica 26 Aprilie 2020, 13:20

Pe langa Dinamo, alte 5 cluburi se afla pe marginea prapastiei si risca sa nu primeasca licenta din cauza datoriilor. Justin Stefan nu a vrut sa dezvaluie numele echipelor, insa a precizat ca la un calcul simplu, numarul acestora reprezinta 40% din echipele din Liga 1. Daca nu vor obtine licenta, va fi un adevarat dezastru pentru prima liga.

Presedintele AFAN, Emilian Hulubei, a facut precizari si spune ca UEFA a dat deja o derogare cu privire la termenul limita pentru achitarea datoriilor. LPF si FRF au trimis o noua cerere, dar daca forul european nu va considera pertinenta amanarea datei, cluburilor le-ar mai ramane doar 2 zile pentru achitarea datoriilor. Daca nu vor obtine licenta, acestea vor pierde dreptul participarii in Liga 1!

"In momentul de fata sunt 6 echipe care au probleme la licentiere. Termenul este 30 aprilie. Liga si Federatia au cerut la Uefa o relungire pe 29 mai. Daca nu vor primi un raspuns afirmativ, mai raman 2 zile pentru ca aceste cluburi sa-si plateasca datoriile pe anul trecut.

Eu sper sa-si achite, daca nu, nu vor putea sa evolueze in Liga 1. Se strica si fair-play-ul competitiei, acele echipa nu vor mai trage deloc. Au primit o derogare deja, asta ar fi a doua. Luni vom avea un raspuns.

Daca Comitetul de Urgenta al UEFA considera pertinenta cererea asta, va fi o noua derogare", a spus Hulubei, la PRO X.

In aceasta perioada, multe contracte ale fotbalistilor au fost suspendate, iar AFAN vrea sa-i protejeze pe acestia. Presedintele asociatiei a dezvaluit ca exista zeci de sportivi care vor sa depuna memorii, pentru ca nu au mai fost platiti din decembrie.

"Ne intreaba jucatorii de ce sunt bagati in somaj tehnic, daca nu sunt platiti la zi? Ne intreaba daca e corecta masura, cand pot sa depuna memorii... Majoritatea au inteles. Dar in liga 1 sunt si jucatori nemultumiti, cu contractele suspendate, n-au primit niciun ban. Unii sunt neplatiti din decembrie. Zeci de sportivi! Vedem dupa ce se reia activitatea, daca echipele vor negocia si vor ajunge la niste intelegeri de comun acord pentru a rezolva problemele aceastea", a explicat Emilian Hulubei, presedintele AFAN.

Modifică setările cookies