Marius Croitoru FC Botosani FSCB Gigi Becali valeriu iftime Liga 1

Reactia lui Croitoru cand a fost intrebat daca ar colabora cu Gigi Becali! Ce a raspuns antrenorul lui Botosani

Marius Croitoru a vorbit despre situatia de la FC Botosani.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Vineri 14 Mai 2021, 12:47
Data actualizarii: Vineri 14 Mai 2021, 13:38

Antrenorul este multumit de situatia de la FC Botosani, acolo unde se bucura de libertate deplina. A dus echipa doi ani consecutiv in playoff si este artizanul celei mai bune perioade din istoria clubului moldav.

"Domnul Iftime nu mi-a spus sa fac rezultat, ci spectacol. I-am spus ca voi merge in play-off si voi face si spectacol, pentru ca nu ma intereseaza cate goluri primesc, iar jucatorii trebuie sa reactioneze la golurile primite. 90% e parte ofensiva in ciclul saptamanal.

E modelul Hagi, care tot timpul mi-a placut, iar de afara sunt mai multi - Bielsa, Klopp, Pep. imi plac foarte mult chiar si din Italia - De Zerbi are un stil de joc foarte frumos, ofensiv. Ma uit foarte mult la echipele asemanatoare ca stil", spus Croitoru.

Stilul dezvoltat de Croitoru la FC Botosani a atras atentia fanaticilor fotbalulul. Echipa acestuia practica un fotbal ofensiv si a produs cateva surprize mari in acest sezon, printre care victoriile cu CFR si CSU Craiova.

"N-as vrea sa discut, sunt obisnuit cu libertatea pe care mi-a oferit-o domnul Iftime, cu posibilitatea de a face echipa, lotul, de a-mi selecta jucatorii, de a face schimbarile. Din ce citesc eu prin presa, mi-e greu sa cred ca voi avea puterea sau experienta sa lucrez cu patronii care stau la tribuna oficiala sau acasa si fac schimbari. Nu, n-as putea.

Atunci nu mai e viitor. Sunt multi antrenori care accepta si multi care nu accepta. E clar ca atunci nu mai ai cale de intors. Probabil sunt antrenori care stiu de la inceput regulile jocului si le accepta. Fiecare dintre noi luam decizii, dar si aceste decizii le luam cateodata fortuit, cateodata din dorinta de alege asa. Cateodata esti nevoit.

De inteles ii inteleg (n.r - pe antrenorii care accepta). De exemplu, stai acasa un an de zile si te cheama o astfel de echipa. Nu te duci? Te duci! Poate ai probleme, nu trebuie sa il judeci pe om dupa alegeri. Sunt antrenori care au un statut si aleg. Atunci nu e ok", a spus Croitoru, pentru Digi Sport.

Modifică setările cookies