Laszlo Dioszegi le-a spus maghiarilor ce pedepse dure vrea pentru FC U Craiova: "Asta ar fi o lecție meritată!"

laszlo dioszegi FC U Craiova sepsi Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Februarie 2023, 09:02
Data actualizarii: Miercuri 01 Februarie 2023, 09:02

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, a oferit o nouă reacție pe tema scandalului de la meciul cu FC U Craiova, suspendat în minutul 26 din cauza scandărilor xenofobe din tribune.

În așteptarea unui verdict de la Comisia Disciplină, cele două cluburi și-au susținut punctele de vederă, iar FC U Craiova s-a recunoscut învinsă în cele din urmă. Din cauza unei erori a unui angajat, care și-a asumat prezența galeriei pe stadionul din Sfântu Gheorghe, Adrian Mititelu este convins că formația sa va pierde la masa verde.

Laszlo Dioszegi: "Toată lumea urmărește evenimentele din România!"

Într-un interviu pentru Szekelyhon, publicație în limba maghiară, Laszlo Dioszegi a explicat că Sepsi nu le putea interzice accesul fanilor de la FC U Craiova, chiar dacă clubul oltean nu își asuma prezența lor pe stadion.

"Am încredere că se va lua o decizie sănătoasă pentru că întreaga Europă și poate întreaga lume urmărește aceste evenimente, având în vedere că acest lucru nu s-a mai întâmplat până acum. E considerată o premieră în România.

Nu ne-au spus să nu le acceptăm suporterii. Chiar dacă au cerut asta, avem datoria de a le vinde bilete celor care vor să stea în sectorul oaspeților, cel mult 400. Imaginați-vă ce ar fi ieșit în presă dacă nu îi primeam pe suporterii Craiovei. S-ar fi spus numai lucruri neadevărate", a spus Laszlo Dioszegi, pentru sursa citată.

Ulterior, finanțatorul covăsnenilor a vorbit despre scenariul unei rejucări a partidei, care pare puțin probabil în acest moment. Dioszegi și-ar dori sancțiuni aspre atât pentru FC U Craiova, cât și pentru suporterii olteni.

"Întrebat dacă ar fi de acord cu rejucarea meciului, președintele clubului ne-a spus că nu depinde de el, însă ar accepta în anumite condiții. În primul rând, dacă ar putea juca în fața fanilor lui Sepsi, fără cei ai adversarilor. În al doilea rând, dacă Federația ar decide sancțiuni drastice pentru fanii Craiovei care au provocat scandalul, iar toți cei 100 ar fi interziși pe stadioane pentru cinci ani. Așa consideră că ar primi o lecție meritată. De asemenea, ar vrea ca adversarii să joace cu porțile închise pentru cinci meciuri, spre exemplu", a mai scris Szekelyhon.

Adrian Mititelu: ”Sepsi va avea câștig de cauză”

Deși în primele două zile a susținut cu vehemență că FC U Craiova nu se face vinovată de comportamentul fanilor săi, având în vedere că a trimis adrese oficiale prin care anunța clubul Sepsi, dar și Jandarmeria că nu organizează deplasarea suporterilor, Mititelu și-a schimbat poziția în cursul zilei de marți.

”Veste proastă! Din păcate, situația se schimbă radical! Sepsi OSK o să aibă câștig de cauză, vom pierde procesul! Din păcate, ignoranța și naivitatea de care a dat dovadă un angajat al clubului (contrar instrucțiunilor primite), prin semnătura pusă înainte de începerea jocului pe un document emis de Sepsi, aparent banal, ne duce în postura de club care și-a asumat accesul suporterilor. 

Țin să precizez că am aflat de existența acestui document d-abia astăzi!”, a scris Adrian Mititelu, pe Facebook.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!