Laszlo Dioszegi dă cărțile pe față. Ce face în timpul unui meci jucat de Sepsi și care e obiectivul echipei în 2023

laszlo dioszegi dioszegi interviu sepsi Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 Ianuarie 2023, 08:16
Data actualizarii: Marti 03 Ianuarie 2023, 08:31

Conducătorul echipei lui Cristiano Bergodi trăiește intens, din tribune, fiecare partidă. 

Omul de afaceri care conduce gruparea din Sfântu Gheorghe a făcut din Sepsi o formație cu aspirații înalte. A câștigat Cupa României anul trecut, iar în acest sezon are din nou obiective mărețe. Laszlo Dioszegi admite că în timpul unei partide uită că este oficialul clubului și se manifestă, de multe ori, ca un suporter. 

Sepsi a încheiat anul 2022 pe locul 6 în Superliga, cu 32 de puncte după 21 de confruntări, la 13 puncte de liderul Farul Constanța. Vineri, 20 ianuarie, în prima rundă din 2023, formația antrenată de italianul Cristiano Bergodi va juca în deplasare, de la 20:00, cu Rapid, meci transmis LIVE BLOG pe www.sport.ro. 

Într-un intreviul pentru site-ul Ligii, Dioszegi a abordat mai multe teme. 

Dizoszei, despre momentul de vârf din 2022

"Cea mai mare bucurie a însemnat câștigarea Cupei României, dar la fel de fericit am fost și atunci când am învins, pe teren propriu, cu 3-1, echipa Olimpija Ljubljana".

Provocările din postura unui conducător al unei echipe de fotbal

"În opinia mea, cea mai mare provocare constă în a păstra un echilibru, fie că este vorba despre administrarea clubului din punct de vedere financiar și sportiv, fie că e vorba de suporteri. Nu este ușor ca de fiecare dată să iei decizii prin care să poți menține un echilibru în lumea fotbalului".

Cum face față emoțiilor

"Nu pot altfel, așa cum și un cântec al suporterilor spune: „În noi sângele este roşu și alb". Când cei 11 jucători intră pe teren, atunci eu mă transform instantaneu din președinte în cel mai înfocat suporter al echipei. Uit de multe ori chiar și de musafirii mei, gesticulez, strig, mă manifest la fel ca un suporter.

Imediat după fluierul de start, începe să crească pulsul, iar tensiunea oscilează în funcție de jocul echipei. Aceste trăiri vin din inimă, pe perioada unui meci greutatea funcției dispare, dar, evident, dacă este nevoie, imediat „reîmbrac sacoul de președinte” pentru a lua deciziile care se impun în momentul respectiv"

Despre obiectivul din 2023

"Sincer, mi-aş dori foarte mult ca echipa să câștige din nou Cupa României, să mai păstrăm trofeul încă un an în vitrina Arenei Sepsi OSK".

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!