Olimpiu Morutan FCSB Galatasaray L Equipe Superliga

L'Equipe scrie despre transferul lui Moruțan la Galatasaray: „Marea speranță românească!”

Olimpiu Moruțan (22 ani) a plecat spre Istanbul, acolo unde va semna cu Galatasaray. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 25 August 2021, 08:33
Data actualizarii: Miercuri 25 August 2021, 08:41

După săptămâni bune de insistență din partea turcilor, Gigi Becali a cedat și a acceptat vânzarea lui Olimpiu Moruțan, pe o sumă mult mai mică decât cea pe care o cerea inițial în schimbul fotbalistului său. 

Deși nu concepea posibilitatea de a-l vinde pe mai puțin de 10 milioane de euro, prestațiile jucătorului din startul de sezon nu l-au încântat pe patron, care ajunsese să afirme că îl va vinde chiar și pe trei milioane de euro. Suma de transfer s-ar ridica de la 5.7 milioane de euro cu tot cu bonusuri, după cum a anunțat chiar Becali. 

  • L Equipe scrie despre transferul lui Moruțan la Galatasaray: „Marea speranță românească!”

Una dintre cele mai cunoscute publicații din lume, L'Equipe, scrie despre transferul lui Moruțan în Turcia, și îl prezintă pe jucătorul român drept una dintre „marile speranțe ale României”. 

„Marea speranță românească, mijlocașul ofensiv Olimpiu Moruțan a fost cumpărat de Galatasaray de la Steaua București (n.r FCSB). Steaua își pierde „bijuteria”. Olimpiu Moruțan a fost vândut pentru 4.2 milioane de euro (+3 milioane de euro în bonusuri de performanță ușor de atins și 20% dintr-o viitoare vânzare) la Galatasaray. Mijlocașul ofensiv de 22 de ani va semna cu clubul din Turcia până în 2026”, se arată în articolul scris de francezi.

Ce a atras atenția a fost suma de transfer, pe care cei de la L'Equipe o dau mult mai mare față de cea anunțată de patronul FCSB. 

Moruțan, noul 'decar' al Galatei?
 

La plecarea din țară, Moruțan a fost însoțit de Giovanni Becali și de agentul său, Florin Vulturar. Fostul agent FIFA a dat detalii despre desfășurarea negocierilor, dar și despre discuțiile pe care le va purta cu Terim. 

"Cluburile au avut discuții care au durat până la 2:00 noaptea. S-au reluat azi și s-au aranjat pe la 14-15. Au semnat contractele FCSB și Galatasaray, acum două ore. 

Când s-a vehiculat suma de 10 milioane, dacă FCSB ar fi spus șapte atunci, probabil se făcea la momentul respectiv și nu mai urmau acele trei meciuri în care el n-a mai jucat, n-a mai fost în formă.

Jucătorul n-a semnat încă, ne-am pus de acord cu contractul pe cinci ani. E jucătorul pe care îl reprezintă compania Becali. Avem un colaborator minor, pe care îl luăm cu noi pentru că l-a crescut de mic copil. 

Va fi o discuție între mine și Fatih dacă îi dă numărul 10 și dacă e capabil să-l poarte. Da, îi spun să pună o presiune ca să vadă ce înseamnă presiunea și să joci la o echipă cu 50.000 de suporteri în tribune", a declarat Giovanni. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!