PSG trebuie să-i achite o avere lui Kylian Mbappe! Cum se face de râs campioana Franței

kylian mbappe L Equipe PSG Real Madrid Franta
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 22 Iunie 2024, 13:17
Data actualizarii: Sambata 22 Iunie 2024, 13:19

Starul francez a semnat cu Real Madrid din postura de jucător liber de contract.

Atacantul Kylian Mbappé a cerut oficial lui Paris Saint-Germain să îi plătească salariile şi primele neplătite, au declarat, vineri, pentru AFP surse apropiate jucătorului, confirmând o informaţie din L'Equipe.

Atacantul a trimis recent o scrisoare clubului din capitală în care îi cere să achite salariile, scrisoare care a fost trimisă şi la Liga Profesionistă de Footbal (LFP).

Salarii și prime neplătite în valoare de 100 de milioane de euro

Problema nu a fost încă înaintată comisiei juridice a LFP, cele două părţi fiind încă în faza de negociere.

PSG, care a fost forţată să-şi lase atacantul să plece la Real Madrid în această vară, nu i-a plătit salariile şi bonusurile din aprilie şi mai, potrivit unei surse apropiate problemei.

Totalul, potrivit L'Equipe, este în jur de 100 de milioane de euro.

La momentul respectiv, o sursă apropiată dosarului a declarat în aprilie pentru AFP că neplata salariului lui Mbappé era legată de acordul semnat în vara anului 2023 între jucător şi club, prin care atacantul se angaja să renunţe la o parte din bonusurile sale.

Kylian Mbappe este jucătorul lui PSG până pe 30 iunie

Cu toate acestea, versiunea prezentată de o altă sursă implicată în negocieri era diferită: această decizie a fost luată la iniţiativa clubului, dar fără informarea atacantului. S-a vorbit atunci de o sumă totală de aproximativ 80 de milioane de euro, incluzând salariile şi bonusurile.

Aceste tensiuni reapar în ciuda faptului că ambele părţi au indicat la începutul anului că au ajuns la un acord pe această temă.

Ambele părţi au declarat că atacantul, care este încă legat contractual de PSG până la 30 iunie, a renunţat la o parte din bonusurile sale într-un acord cu clubul vara trecută, după ce a fost lăsat pe tuşă timp de o lună.

Potrivit unei surse apropiate clubului, aceste bonusuri erau în valoare de aproximativ 60-70 de milioane de euro la momentul respectiv, oferind clubului o acoperire financiară pentru plecarea starului francez, al cărui contract expira în iunie şi care era liber să se mute unde dorea fără nicio taxă de transfer.

Ce salariu avea starul francez la Paris Saint-Germain

În cele din urmă, însă, clubul i-a plătit această primă lui Mbappé în februarie, potrivit uneia dintre sursele apropiate negocierilor declarate pentru AFP, fără a preciza motivele acestei schimbări, scrie news.ro.

Prin semnarea prelungirii contractului său până în 2022, Mbappé şi-a asigurat un salariu de 72 de milioane de euro brut pe an, o primă de semnătură de 150 de milioane de euro, plătibilă în trei tranşe, şi o primă de fidelitate de valoare crescătoare (70 de milioane de euro brut în primul an, 80 de milioane de euro în al doilea şi 90 de milioane de euro dacă se exercită opţiunea pentru un al treilea sezon), potrivit Le Parisien.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!