Gigi Becali FCSB Ungaria Superliga Gigi Becali

EXCLUSIV Gigi Becali a reacționat după ce presa din Ungaria l-a numit ”agresiv și xenofob”

Gigi Becali s-a apărat după ce a fost făcut ”agresiv și xenofob” de presa din Ungaria, după declarațiile date în cadrul unei conferințe de presă.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Iulie 2022, 16:30
Data actualizarii: Miercuri 27 Iulie 2022, 16:32

Patronul celor de la FCSB a spus că a vrut ”să râdă” de premierul maghiar Viktor Orban. Doar că declarațiile sale au provocat un adevărat iureș în rândul maghiarilor. 

Gigi Becali: ”Am vrut să râd puțin de Orban. Și am făcut-o!”

Chiar și cei de la Sepsi i-au răspuns lui Gigi Becali, care a declarat că nu-i va lăsa pe covăsneni să câștige titlul în România.

„Mai mult am făcut-o așa, pentru că era vorba despre Orban, pe care nu prea-l înghit ca și conducător, și atunci am găsit acest motiv, printr-o conferință de presă, să râd puțin de Orban. Și am făcut-o! Am făcut-o în glumă, mai mult, și de fapt așa e. Păi ce să facem acum, dacă vin ungurii și câștigă campionatul la noi, înseamnă că e mare rușine. 

Eu nu mai fac politică, să aducă bani cât mai mulți. Să aducă Orban bani la Sepsi OSK, să se bată cu mine. Eu am zis că o să mă bat cu Guvernul ungar.

Hai să ne batem, să vedem care e mai puternic, Sepsi OSK sau FCSB, Steaua. Nu? Nu vă convine că aveți un om care cât de cât mai are și o mică sevă de naționalism? Dacă nu le avem pe astea...”, a spus Gigi Becali, la emisiunea Ora Exactă în Sport.

VIDEO - Declarațiile lui Gigi Becali din emisiunea Ora Exactă în Sport

Ce a scris presa din Ungaria despre declarațiile lui Gigi Becali

„România: Becali amenință Sepsi și guvernul Ungariei” este titlul materialului publicat de cel mai important cotidian de sport din Ungaria, Nemzeti Sport.

„După două înfrângeri în câteva zile (0-1 cu Saburtalo și 0-2 cu Rapid), Becali, care își schimbă des opiniile, a vorbit despre ieșirea sa din fotbal. Marți, însă, într-un cu totul alt ton, într-un stil agresiv și xenofob, a anunțat că e gata să investească 10 milioane de euro pentru ca Sepsi să nu iasă campioană”, a scris publicația citată.

Nemzeti Sport subliniază că FCSB nu a câștigat titlul în România din 2015 și a încheiat pe poziția secundă de șase ori în ultimele șapte sezoane. „În acest sezon, echipa nu a câștigat niciun meci și a înscris doar un gol, și acela din penalty. În schimb, Sepsi a luat Supercupa României, a strâns patru puncte în primele două etape de campionat și a câștigat în Conference League, 3-1 cu Olimpija Ljubljana”, mai notează jurnaliștii unguri.

Publicația index.hu a preluat, la rândul ei, declarațiile lui Becali, și scrie că patronul de la FCSB nu este la prima abatere. „În ultimii ani, Becali a avut discursuri pline de ură la adresa maghiarilor din Transilvania. El a mai spus, în trecut, că Viktor Orban este un pitic și că fotbalul feminin reprezintă un lucru satanic, împotriva naturii umane”, scrie ziarul citat.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!