FCSB riscă să îl supere pe Gică Hagi cu ultima decizie: "Nici dacă mă bați nu fac asta!"

Gheorghe Hagi Dragos Nedelcu farul FCSB Fortuna Düsseldorf Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 18 Mai 2022, 17:23
Data actualizarii: Miercuri 18 Mai 2022, 17:31

Mihai Stoica a anunțat care vor fi primii jucători plecați de la FCSB în această vară, dar și cum arată lista revenirilor din împrumuturi.

Printre revenirile de la FCSB se va număra și Dragoș Nedelcu, fotbalistul care a fost împrumutat în acest sezon la Fortuna Dusseldorf, până în februarie, și la Farul Constanța, până la finalul acestui sezon.

FCSB riscă să îl supere pe Gică Hagi cu ultima decizie

Managerul general de la FCSB a anunțat că atât Dragoș Nedelcu, cât și Denis Haruț vor reveni pentru postul de fundaș central, urmând să concureze cu Iulian Cristea și Andrei Miron pentru titularizare. Totuși, atât presa germană, care a comentat evoluțiile lui internaționalului român de la Fortuna Dusseldorf, cât și Gică Hagi au spus-o răspicat: Nedelcu nu este fundaș central!

Managerul tehnic al Farului a avut un discurs apăsat după ce l-a împrumutat pe "Nede" de la FCSB, spunând că fotbalistul născut la Constanța este un veritabil închizător și nu îl va folosi în poziția de fundaș central "nici dacă îl bați".

"Nede a stat bine, e închizător bun, are pasă bună, are construcție bună, stă bine în teren. E mijlocaș, niciodată fundaș! Eu nu-l bag fundaș nici dacă mă bați.

Manea e fundaș central, din punctul meu de vedere. Așa au crescut, eu îi cunosc bine. Nedelcu e mijlocaș central toată ziua și poate cel mai bun din România, se bate cu Tudor Băluță", declara Gică Hagi, în februarie.

După revenirea la Farul, Nedelcu a jucat în 14 meciuri ale echipei lui Gică Hagi și a marcat două goluri, din poziția de închizător.

Germanii îi dau dreptate lui Hagi

Adesea criticat în presa din Germania pentru evoluțiile sale, Dragoș Nedelcu nu a reușit să se impună la Fortuna Dusseldorf din cauza poziției în care a fost utilizat de antrenorul Christian Preuser, cea de fundaș central, susținea ziarul german Rheinische Post, în februarie, care preciza că jucătorul format la Academia Hagi este mijlocaș defensiv la bază și nu are calitățile necesare pentru poziția de stoper.

"Se încheie astfel o mare neînțelegere. Jucătorul cu șase meciuri la naționala României a fost adus în vară la Fortuna pentru poziția de fundaș central, dar el este, de fapt, mijlocaș defensiv.

Această evaluare eronată l-a afectat serios pe Nedelcu. La nivelul ligii secunde s-a văzut în numeroase rânduri că a fost copleșit, în special la duelurile din apropierea propriei porți. Românul, care este clar un jucător talentat, a avut prestații foarte slabe și a fost vinovat la unele goluri încasate, de exemplu la meciul cu Schalke (1-3), din august, sau la cel cu Sandhausen (0-1), de dinainte de Crăciun", a scris Rheinische Post, după plecarea lui Nedelcu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!