Dragos Nedelcu farul FCSB Fortuna Düsseldorf Gigi Becali Liga 1

Atenție, FCSB! Germanii explică motivul simplu pentru care Dragoș Nedelcu a eșuat la Fortuna

Dragoș Nedelcu (24 de ani) a fost împrumutat de FCSB la Fortuna Dusseldorf, în prima parte a acestui sezon, însă internaționalul român a dezamăgit și s-a întors în Liga 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 05 Februarie 2022, 17:10
Data actualizarii: Sambata 05 Februarie 2022, 17:13

După șapte luni în care a evoluat în doar 11 meciuri la formația din liga secundă a Germaniei, Nedelcu a revenit în Liga 1, de această dată la Farul Constanța, formație care l-a împrumutat de la FCSB, până la finalul sezonului.

Dragoș Nedelcu, folosit pe poziția greșită în Germania

Adesea criticat în presa din Germania pentru evoluțiile sale, Dragoș Nedelcu nu a reușit să se impună la Fortuna Dusseldorf din cauza poziției în care a fost utilizat de antrenorul Christian Preuser, cea de fundaș central, susține ziarul german Rheinische Post, care precizează că jucătorul format la Academia Hagi este mijlocaș defensiv la bază și nu are calitățile necesare pentru poziția de stoper.

"Se încheie astfel o mare neînțelegere. Jucătorul cu șase meciuri la naționala României a fost adus în vară la Fortuna pentru poziția de fundaș central, dar el este, de fapt, mijlocaș defensiv.

Această evaluare eronată l-a afectat serios pe Nedelcu. La nivelul ligii secunde s-a văzut în numeroase rânduri că a fost copleșit, în special la duelurile din apropierea propriei porți. Românul, care este clar un jucător talentat, a avut prestații foarte slabe și a fost vinovat la unele goluri încasate, de exemplu la meciul cu Schalke (1-3), din august, sau la cel cu Sandhausen (0-1), de dinainte de Crăciun", a scris Rheinische Post, după plecarea lui Nedelcu.

Nedelcu a evoluat ca mijlocaș defensiv atât la FC Viitorul, sub comanda lui Gică Hagi, cât și la FCSB, însă patronul Gigi Becali a decis la începutul anului 2020 să-l reprofileze și să-l utilizeze ca stoper.

"Pe Dragoș Nedelcu îl facem fundaș central! Avem prea mulți jucători la mijloc și trebuie să facem loc tuturor tinerilor.

Trebuie să joace fundaș central. Sunt sigur că poate. Are valoare. Vom vedea dacă ne înșelăm sau nu!", spunea Becali.

Modifică setările cookies