VIDEO EXCLUSIV Fanii FCSB iau măsuri după declarațiile lui Vasile Dîncu: „Ne-am adresat MApN, Guvernului și celor de la CSA! Din perspectivă legală, șansele să jucăm sunt de 100%!”

FCSB a făcut o nouă solicitare pentru a putea evolua pe stadionul Steaua în duelul din ultima etapă a play-off-ului, cu CFR Cluj. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Aprilie 2022, 12:29
Data actualizarii: Vineri 29 Aprilie 2022, 12:34

Oficialii roș-albaștrilor au fost vocali în legătură cu dorința de a juca pe arena din Ghencea, iar asta le-a adus o replică din partea lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării. Oficialul i-a dat un răspuns lui Florin Tănase, după ce căpitanul FCSB-ului a vorbit despre faptul că stadionul este construit din bani publici, la care a contribuit fiecare cetățean român, astfel că ar trebui să poată juca pe el oricine. 

După răspunsul lui Dîncu, cei din Asociația „Salvați Steaua” au trimis o scrisoare deschisă în care s-au adresat către MApN, Guvern și CSA. În scrisorile către MApN și Guvern se cer clarificări ale pozițiilor Guvernului României și declarațiilor de Vasile Dîncu făcute față de posibilitatea ca FCSB să închirieze stadionul Steaua. 

Fanii FCSB iau măsuri după declarațiile lui Vasile Dîncu: „Ne-am adresat MApN, Guvernului și celor de la CSA!”

Virgil Boglea, avocat ce face parte din Asociația „Salvați Steaua”, a vorbit la „Ora exactă în sport” despre inițiativa fanilor, punctând că din punct de vedere legal, FCSB nu ar trebui împiedicată să joace pe arena din Ghencea. Totodată avocatul a precizat că MApN este obligat să exploateze stadionul, astfel încât să se obțină venituri de pe urma închirierii sale, dorind să evidențieze faptul că CSA Steaua nu poate produce sumele necesare întreținerii arenei. 

„În urma declarațiilor domnului Dîncu și anume că FCSB, ca fostă Steaua București nu poate avea acces pe stadionul Steaua, ne-am gândit că este oportună o recalificare a poziției domniei sale și clarificare pentru cetățenii plătitori de taxe și impozite cu privire la apartenența la dreptul de proprietate asupra stadionului. 

Prin urmare ne-am adresat MApN, ne-am adresat Guvernului României și Clubului Sportiv al Armatei pentru a face precizările necesare și pentru a informa cetățenii cu privire la proprietatea stadionului. După cum ne-a informat CNI, care a făcut acest stadion, banii pentru finanțarea lucărilor și construcțiilor desfășurate la Complexul Sportiv Steaua provin de la Ministerul Lucrărilor Publice și al Dezvoltării și Administrației. Banii provin din bugetul statului român, nu aparțin MApN și cu atât mai puțin Armatei. 

În documentele oficiale, proprietatea asupra stadionului aparține statului român, iar statul român a decis ca acest stadion să fie dat în adminsitrarea MApN, care la rândul său a decis ca beneficiar al stadionului Steaua să fie Clubul Sportiv al Armatei Steaua pentru secțiile de rugby și cea de fotbal înființată la nivel de seniori odată cu anul 2017-2018. 

Ar fi oportună o acțiune în justiție, dar Asociația Salvați Steaua nu poate decât să sprijine eventualele acțiuni în justiție demarate de clubul care activează în Liga 1. Acțiunile desfășurate de noi sunt doar de informare, după cum am și intitulat adresa trimisă către cele trei instituții, nu avem calitate, nu noi jucăm acolo în calitate de suporteri, ci clubul. Clubul ar putea efectua demersuri pe viitor și în justiție. 

Din perspectivă legală, șansele ca FCSB să joace sunt 100%, după cum am menționat și în scrisoarea deschisă, CNI cu Ministerul Lucrărilor Publice, la nivelul anului 2020, s-a spus ca acest stadion să fie dat în folosința organizatorilor competiției EURO 2020, tocmai pentru a exploata acest bun public și anume de a obține venituri de pe urma închirierii sale. MApN e obligat prin lege să gestioneze bunul public prin închirierea sa și exploatarea sa patrimonială, cum nu poate fi exploatat patrimonial acest bun public decât prin închiriere către cluburi private. 

Chiar dacă CSA și-a înființat o nouă secție de fotbal începând cu sezonul 2017/18, după cum ne demonstrează realitatea nu prea produc venituri din vânzarea de bilete sau din alte activități comerciale și de publicitate pe care le-ar desfășura pe stadion”, a declarat avocatul Virgil Boglea la PRO Arena

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!