FCSB csa steaua virgil boglea Fotbal intern

„Se poate găsi o variantă pentru o fuziune!” FCSB vine cu o soluție surprinzătoare pentru CSA Steaua

FCSB a obținut o victorie de etapă în fața CSA Steaua, după ce ÎCCJ a decis rejudecarea la CAB a procesului în care cele două cluburi luptă pentru palmares.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 29 Martie 2023, 10:28
Data actualizarii: Miercuri 29 Martie 2023, 10:31

Deși lupta în instanță continuă, vicecampioana FCSB se arată dinspusă, prin vocea avocatului Virgil Boglea, și pentru soluția soft: o înțelegere cu CSA Steaua astfel încât cele două părți beligerante să fuzioneze și să creeze o singură entitate care să preia palmaresul și brandul Steaua.

„Punctul de vedere al CSA a fost exprimat doar de Florin Talpan, care, cu tot respectul pentru dânsul, și nu este în mod ironic, domnia sa a avut în vocabular două sintagme, că noi, Asociația Salvați Steaua, suntem așa zișii acoliți ai patronului echipei care activează în Liga 1, iar avocații clubului din Liga 1 nu fac decât să ducă în onoare, și aici citez din domnia sa, onoratele instanțe. Iată că ÎCCJ ne spune că nu există o asemenea variantă, că niște acoliți nu pot să supună atenției ÎCCJ niște argumente care să o facă să admită în integralitate un recurs și că avocații care au pledat în fața ÎCCJ au avut toate argumentele juridice, faptice și chiar sportive ca să demonstreze că decizia anterioară a fost greșită.

Eu personal militez pentru o împăcare, ca să folosesc un termen de sorginte militară. Din punctul meu de vedere se poate găsi o variantă pentru o fuziune. Împăcarea se putea realiza în 2015, când CSA, prin toate canalele de comunicare, spunea că echipa din Liga 1 este continuatoarea oficială și o recunoștea cu toată tradiția glorioasă, și asta după decizia prin care se anula marca Steaua”, a spus Virgil Boglea, potrivit Prosport.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție

„Admite recursul declarat de pârâta Fotbal Club FCSB SA (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti SA) împotriva încheierii din 10 mai 2021 şi a deciziei nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Admite recursul declarat de intervenienta Asociaţia Salvaţi Steaua împotriva deciziei civile nr. 1034A din 28 iunie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a III-a civilă şi pentru cauze cu minori şi de familie. Casează încheierea şi decizia recurate şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe de apel. Definitivă”, se arată în decizia instanţei.

În iulie 2019, Tribunalul Bucureşti a atribuit CSA Steaua palmaresul echipei de fotbal Steaua de la înfiinţare, respectiv 1947, până în anul 2003.

FCSB a făcut apel, iar pe 28 iunie 2021 Curtea de Apel Bucureşti a dat parţial dreptate clubului patronat de Gigi Becali, în sensul că CSA Steaua a primit palmaresul doar pentru perioada 1947 - 1998.

FCSB a făcut recurs şi la decizia Curţii de Apel Bucureşti, iar Instanţa supremă a dispus ca procesul să se rejudece la CAB.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!