Avocatul care a apărat-o pe FCSB a cedat: ”Palmaresul care contează aparține Clubului Sportiv al Armatei”

virgil boglea FCSB Steaua Fotbal intern CSA Steaua / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Mai 2024, 18:15
Data actualizarii: Miercuri 15 Mai 2024, 18:16

În luna octombrie a anului 2023, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a obținut o nouă victorie în fața celor de la FCSB.

Acum a apărut și motivarea deciziei luate de Curtea de Apel din București, potrivit căreia CSA Steaua rămâne cu palmaresul din perioada 1947-1988.

După publicarea motivării, Virgil Boglea, avocatul Asociației Salvați Steaua”, care a apărat interesele FCSB-ului în procesul cu trupa din Ghencea, a oferit o primă reacție.

Virgil Boglea: ”Palmaresul care contează aparține Clubului Sportiv al Armatei”

„Instanța de apel se raportează la următoarea împrejurare: nefiind niciun act juridic de transfer între entități, nu poate fi vorba despre un transfer de palmares. Ei mai spun că hotărârea ICCJ din 28 martie anul trecut stabilește că palmaresul din perioada 1947-1998 e adjudecat definitiv.

Din două perspective avem o certitudine juridică: palmaresul care contează, 1947-1998, cel care conține și Cupa Campionilor Europeni, aparține Clubului Sportiv al Armatei.

Poate fi făcut recurs pe procedură, dar nu pentru perioada 1947-1998, care a fost deja tranșată. Personal, nu am cum să fiu ipocrit și să nu recunosc hotărârea ICCJ. Nu o să mai fiu artizanul niciunui fel de demers în acest proces”, a spus Boglea, potrivit GSP.ro.

După ce prima și cea mai importantă parte a procesului dintre cele două entități s-a încheiat (cea mai sus amintită), FCSB și Steaua se judecă în alte două procese. A rămas ”în aer” palmaresul deținut de AFC Steaua în perioada 1998-2003 (două titluri, o Cupă a României și o Supercupă), iar în plus ar urma să se judece și procesul legat de anumite mărci, unde Steaua a avut câștig de cauză în primă fază, dar recursul făcut de FCSB amână lucrurile. 

Dacă CSA Steaua ar urma să aibă din nou câștig de cauză, atunci un alt proces ar putea fi deblocat, cel pentru prejudiciul de 37 de milioane de euro pe care ”militarii” i-l cer lui Gigi Becali pentru folosirea ilegală a mărcii în perioada 2003-2013.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!