Liga 1

Fanii dinamoviști, comemorare pentru Cătălin Hîldan, la 21 de ani de la dispariția ”Unicului căpitan”

Peluza Cătălin Hâldan l-a comemorat astăzi pe Cătălin Hîldan.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Marti 05 Octombrie 2021, 09:51
Data actualizarii: Marti 05 Octombrie 2021, 10:18

Pe 5 octombrie 2000, fotbalul românesc era martorul unei tragedii ce avea să rămână în mintea suporterilor mulți ani de atunci. Într-un meci amical dintre Dinamo și Oltenița, Cătălin Hîldan, căpitanul lui Dinamo s-a prăbușit pe teren și s-a stins din viață.

Fanii dinamoviști, comemorare pentru Cătălin Hîldan, la 21 de ani de la dispariția ”Unicului căpitan”

Fotbalistul ce fusese lansat în fotbalul mare de Ionuț Chirilă era unul dintre cei mai importanți tineri jucători din fotbalul românesc. Avea doar 24 de ani în ziua tragediei. Astăzi, la împlinirea a 21 de ani de la dispariția lui Hîldan, fanii dinamoviști l-au comemorat cu un banner afișat la intrarea în baza sportivă ”Dinamo”.

  • Fanii dinamoviști, comemorare pentru Cătălin Hâldan, la 21 de ani de la dispariția ”unicului căpital”

”Deși e pauză plină de vopsea de fiecare dată,/Nimic nu ne alimă golu-n suflet dn toamna-ntunecată”, au afișat suporterii dinamoviști.

Cariera lui Cătălin Hîldan

Născut la Brănești, Hîldan a fost membru al CS Dinamo încă de la vârsta de 10 ani, câștigând, alături de Ionuț Chirilă, actualul antrenor de la Academica Clinceni, o serie de premii la nivel de copii și juniori.

Pe 2 octombrie 1994, debuta într-un duel dintre Steaua și Dinamo, câștigat de roș-albaștrii cu 2-0. A fost cedat o perioadă la Chindia Târgoviște, cu care a promovat succesiv din liga a treia în liga a doua și din liga a doua în prima divizie, ca mai apoi să fie readus de Cornel Dinu la Dinamo.

Are în palmares un titlu de campion și o cupă a României, alături de echipa din ”Ștefan cel Mare”, jucând în total 131 de meciuri în tricoul dinamovist. A adunat și 8 selecții sub tricolor, înainte să se stingă.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies