Marius Niculae Catalin Hildan Dinamo Fotbal intern Marius Niculae, ironii inainte de derby: "Catalin Straton sa isi ia doi saci la el, ca Dinamo le va da multe goluri"

EXCLUSIV Marius Niculae, poveste memorabilă cu Cătălin Hîldan: „Ne-am dat ceasul peste cap!”

Marius Niculae (42 de ani) a fost campion cu Dinamo în 2000 și câștigător al Cupei României cu această echipă în 2000 și 2001.

Florin Caramavrov
Data publicarii: Marti 24 Octombrie 2023, 17:08
Data actualizarii: Marti 24 Octombrie 2023, 17:14

El a marcat nu mai puțin de 112 goluri pentru „câini” în 247 de apariții, fiind golgheterul Ligii 1 în sezonul 2000-2001, după care s-a transferat la Sporting Lisabona. 

Marius Niculae: "Eu tot așteptam buldozerul ăla, încă n-a venit"

Actuamente director sportiv la FRF și coordonatorul secțiilor de minifotbal de la Clubul  Sportiv Dinamo, „Săgeată”, cum i se spunea pe vremea când era atacant, crede că gruparea roș-albă are nevoie de ceva esențial pentru a ajunge din nou unde a fost odată: „Când se va face stadionul, nu vor mai fi probleme. Vor fi și bani, sponsori, iar exemplul cel mai concludent este Rapid. Când a fost gata stadionul, a venit și domnul Șucu, a investit și iată că se bat la titlu. Va fi o emulație, sută la sută, și la Dinamo. Eu tot așteptam buldozerul ăla, încă n-a venit. Dar cu siguranță stadionul se va face”. 

  • Marius Niculae, ironii inainte de derby: Catalin Straton sa isi ia doi saci la el, ca Dinamo le va da multe goluri

Se poate menține Dinamo în prima ligă încă doi ani, cât vor dura, probabil, lucrările. Greu de prezis, greu de făcut, mai ales că actuala echipă nu dă semne că poate deveni una măcar de mijlocul clasmentului. „Eu am zis de la început, după promovare: dacă nu ai jucători de valoare, nu ai cum să reziști. Oricât ar fi grupul acela de bine închegat, trebuie să ai fotbaliști care să-ți facă diferența. Toate echipele din față, din zona play-off-ului, au astfel de jucători. Eu nu zic că sunt jucători slabi la Dinamo, sunt jucători buni, care-și fac treaba, dar nu există unul care să-ți dea sarea și piperul. Degeaba pui tu toate ingredientele bune într-o ciorbă, dar uiți ce e mai important, sarea și piperul”, consideră Niculae. 

„Cătălin se lua la bătaie cu adversarul”

Marius a fost bun prieten cu regretatul Cătălin Hîldan, alături de care a contribuit la câștigarea Cupei României din 2000. Dinamo ar avea nevoie acum, mai mult ca oricând, de un jucător de profilul lui Hîldan, bătăios și dedicat culorilor roș-albe. Din păcate, Niculae n-a depistat, cel puțin deocamdată, un astfel de fotbalist la juniorii de la Clubul Sportiv: „Cătălin Hâldan așa era născut, provenea dintr-o familie de rugbiști, iar la rugbi există contact non-stop. Acum, mulți jucători se feresc de acest contact. Cum vine adversarul, încearcă să scape de minge, nu mai caută contactul. La Cătălin, dacă venea adversarul, se lua la bătaie cu el și ținea mingea”. 

„Săgeată”, care lucrează cu tinerii și la loturile naționale U20 și U21, detaliază subiectul:  „Acum, în general, la juniori ne axăm pe jocul cu mingea la picior, să pasăm, să construim, să jucăm frumos, ca spaniolii. Nu mai căutăm, ca înainte, și răutatea asta, și să dezvoltăm astfel de jucători, să le dăm încredere. În plus, nu mai avem nici jucători care să dribleze în utima parte, pentru că antrenorul îi ceartă: Joacă simplu, două atingeri. Cum îi crești, așa îi ai”. 

L-am rugat pe Marius Niculae să ne povestească și cea mai tare amintire cu Hâldan. „Am avut multe. În 2000, când am câștigat Cupa României împotriva Craiovei, am marcat amândoi, eu primul gol, el pe al doilea, a fost 2-0, noi în 10 oameni, după ce Gică Mihali luase cartonaș roșu. Am petrecut împreună după meci, eu și Cătălin. Eram cei mai fericiți că noi, doi câini crescuți de Dinamo, am reușit să aducem trofeul, pe care să-l punem pe fanion lângă celelalte de până atunci. Noi nu eram genul, dar atunci am petrecut alături de Cătălin după meci până dimineață. Ne-am dat ceasul peste cap. Cred că atunci a fost prima noapte pierdută din cariera noastră”, rememorează fostul atacant. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!