Liga 1

Edi Iordanescu ofera ultimele detalii despre situatia de la Gaz Metan! Conditiile pentru a-si prelungi intelegerea si ce spune despre posibila venire a lui Dusan Uhrin la Medias

Contractul lui Edi Iordanescu la Gaz Metan expira la finalul lunii iunie, iar antrenorul a clarificat discutiile avute cu clubul.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Mai 2020, 20:06
Data actualizarii: Vineri 29 Mai 2020, 20:10

Antrenorul mediesenilor spune ca a pus doua conditii pentru a semna prelungirea cu Gaz Metan. Prima a fost ca jucatorii sa isi primeasca salariile restante si sa primeasca garantii pentru ca nu vor mai fi probleme de acest fel, iar a doua conditie a fost stabilirea unui buget pentru sezonul viitor, care sa permita echipei sa spere din nou la un loc de play-off.

Edi Iordanescu spune ca nici macar prima conditie nu a putut fi indeplinita:

"Nu pot sa spun asta (n. r. ca s-a terminat cu Gaz Metan). Din punctul meu de vedere lucrurile sunt extrem de simple. Contractul meu expira la finalul lunii iunie. Daca nu venea aceasta pandemie cu siguranta ca mi-as fi dus contractul la capat. Era munca mea de un an jumate si as fi vrut sa ma bucur de aceste ultime jocuri, da play-off, de jocuri cu cei mai buni adversari. A venit aceasta problema, s-a intrerupt competitia si discutiile mele cu conducerea au fost despre o posibila prelungire.

Eu am spus ca nu pot sa discut despre o prelungire pe o luna. Sunt 5-6 jucatori care isi termina contractul, trebuiau mai multe lucruri clarificate.

Cea mai importanta conditie care trebuia reglata era situatia financiara a clubului si datoriile catre echipa. Baietii au jucat, ei au fost actorii principali si meritele pentru performanta istorica sunt ale lor. Asta era cel mai important. 

Aceasta situatie cu datoriile persista. Cu mentiunea ca atunci cand s-a intrat in aceasta pandemie clubul nu avea datorii catre jucatori.

Asta a fost prima conditie, iar a doua conditie a fost ca dupa ce se achita datoriile catre jucatori si se ofera niste garantii, am cerut sa discutam despre un buget pentru sezonul viitor, care sa ne permita din nou sa ne luptam la un loc in play-off si de ce nu, la o cupa europeana. Astea sunt lucrurile cele mai importante. Prima problema nu s-a rezolvat si atunci clar ca nu se poate vorbi despre o prelungire.

Staff-ul meu este acolo, se ocupa de echipa. Am vrut ca jucatorii sa aiba continuitate, pentru ca stiu ce inseamna sa te chinui si sa nu ai sustinere financiara", a spus Edi Iordanescu la Digi Sport.

Dusan Uhrin, posibilul inlocuitor al lui Edi Iordanescu la Gaz Metan?

 

In ultimele zile s-a speculat o posibila revenire a lui Uhrin in Liga 1, insa antrenorul ceh spune ca nu a fost contactat inca de nimeni de la Gaz Metan.

Edi Iordanescu crede ca Uhrin ar fi o varianta buna pentru echipa din Medias:

"Eu lucrurile astea nu le pot comenta. Eu am vorbit doar in numele meu, nu imi permit despre alte variante pe care clubul ar putea sa le aiba. 

Daca ma intrebati de Dusan Uhrin pot sa va spun ca mie imi place foarte mult, la Dinamo a reusit lucruri foarte bune.

Cristi Pustai, la fel, a facut performante foarte bune si cunoaste clubul. Eu sunt sigur ca Gaz Metan va avea de unde sa aleaga", a mai spus Edi Iordanescu.

Modifică setările cookies