Liga 1 CFR Cluj FCSB Rapid Universitatea Craiova Superliga

Campioni la „free transfers”! Doar patru cluburi din Liga 1 au plătit pentru jucătorii pe care i-au transferat în vară

Cluburile din Liga 1 au profitat de pauza de vară și s-au întărit pentru acest sezon al Ligii 1.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Septembrie 2021, 18:17
Data actualizarii: Vineri 17 Septembrie 2021, 18:34

Transferurile realizate de cluburile din Liga 1 spun însă o poveste tristă despre nivelul fotbalului din țara noastră.

Deși s-au făcut mutări importante ca număr la nivelul tuturor cluburilor din Liga 1, potrivit transfermarkt.com, doar patru dintre acestea au plătit pentru jucătorii pe care i-au adus, restul cluburilor aducând fotbaliști liberi de contract, a căror valoare s-a demonstrat în multe rânduri a fi îndoielnică.

Cei mai mulți bani pentru transferuri a plătit vicecampioana FCSB, care a cheltuit pe Dumiter (350 de mii de euro, de la Sepsi), Valentin Gheorghe (250 de mii, de la Astra) și Andrei Cordea (50 de mii, de la Academica Clinceni), nu mai puțin de 650.000 de euro. Clubul lui Becali a ieșit pe plus în această vară, după ce l-a vândut pe Moruțan la Galatasaray pentru 3.5 milioane de euro și l-a împrumutat pe Gabriel Simion la Aris Limassol, pentru 100 de mii de euro.

Pe locul doi în privința banilor cheltuiți pe transferuri se află Universitatea Craiova. Oltenii lui Rotarul au plătit 355 de mii de euro în schimbul a trei jucători: David Lazar (200 de mii, de la Astra), Lyes Houri (150 de mii, de la Fehervar) și Alexandru Mărieș (5 mii de euro, de la Comuna Recea). Trupa lui Rotaru a dat însă un adevărat tun în privința vânzărilor. Oltenii l-au vândut pe Alexandru Cicâldău la Galatasaray, pentru 6.500.000 de euro. 

Liderul din Liga 1, CFR Cluj, doar pe locul trei în privința banilor cheltuiți pentru întărirea echipei. Potrivit transfermarkt.com, ardelenii au plătit în această vară doar pentru transferul lui Ulrich Meleke, venit de la FC Botoșani, în schimbul a 250 de mii de euro.

Rapid a cheltuit 150.000 de euro pe transferuri în această vară. Giuleștenii l-au cumpărat pe Albert Stahl, de la Astra Giurgiu, cu 100 de mii de euro. Clubul lui Angelescu a mai plătit 50.000 de euro pentru Alexandru Albu, venit de la Concordia Chiajna.

• 185 de milioane de euro valorează Liga 1, potrivit transfermarkt.com

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies