Petrolul Ploiesti Budescu transfer Constantin Budescu revenire Budescu transferuri vara Liga 1

VIDEO Aplauze, vă rugăm! Constantin Budescu, primit la Petrolul cu o gardă de... "palme". Ploieștenii i-au făcut botezul fotbalistului

Constantin Budescu a fost anunțat în această vară drept noul jucător al Petrolului Ploiești.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 August 2022, 13:00
Data actualizarii: Joi 04 August 2022, 13:21

Conducerea "lupilor galbeni" l-a readus pe Budescu după o pauză de 11 ani și jumătate pe Ilie Oană. Fostul internațional român a ajuns la reprezentativa U19 a Petrolului în 2004, moment în care Urziceni l-a cedat gratis. Fotbalistul a făcut pasul la echipa mare un an mai târziu și a evoluat constant pentru echipa sa "de suflet".

Garda de "palme"

Pe contul oficial de Instagram al ploieștenilor, Constantin Budescu a apărut în prim-plan. "Lupii galbeni" au făcut o gardă de onoare, așa cum se fac în ligile de top când o echipă a câștigat deja campionatul și mai are meciuri de jucat, dar, fotbalistul a fost pălmuit în loc să fie aplaudat, un fel de "botez" înaintat de petroliști.

Budescu a refuzat un contract mai mare pentru Petrolul

Valeriu "Vivi" Răchită, fost jucător la Petrolul, a vorbit despre mutarea lui Budescu în cadrul grupării "lupilor galbeni" și a dezvăluit faptul că a lăsat un salariu dublu pentru prahoveni.

„Budescu e un copil crescut de Petrolul, ştie ce înseamnă clubul, ştie ce înseamnă comunitatea, suporterii, istoria. El a debutat cu mine la 16 ani în fotbalul mare, acum 16 ani. La un meci cu Otopeni. Şi-a dorit tot timpul să se întoarcă la Petrolul, din fericire, a reuşit să-şi asigure partea financiară.

Nu, nu l-a interesat, ca să vă dau o informaţie, avea de la o echipă din Liga 1 un contract dublu şi a semnat pe jumătate la Petrolul. Şi e petrolist, vine la meciuri, copiii lui ţin cu Petrolul.”, au fost cuvintele lui Vivi Răchită, potrivit Orange Sport.

Trofeele câștigate de Constantin Budescu

În sezonul 2013/14, Constantin Budescu a câștigat cupa cu Astra Giurgiu, un an mai târziu a reușit să-și treacă în CV Supercupa, iar în ediția 2015/16 a Superligii, fotbalistul a obținut titlul cu aceeași echipă.

Budescu a mai evoluat de-a lungul carierei sale la DL Yifang, FCSB, Al-Shabab, Damac și FC Voluntari. Cea mai mare cotă pe piață, potrivit site-urilor de specialitate, a fost în 2019, moment în care avea 30 de ani: 4 milioane de euro.

Modifică setările cookies