SPECIAL 36 de zile care au "ucis" un vis. Drumul Rapidului de la candidată la titlu la ciuca bătăilor în play-off, cu Bergodi în rol principal

Rapid Cristiano Bergodi dan sucu Rapid - Sepsi Superliga Rapid - Sepsi 0-1 / Foto: Sport Pictures
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 Aprilie 2024, 07:56
Data actualizarii: Marti 16 Aprilie 2024, 07:57

Era 9 martie când la Rapid se vorbea doar despre titlu după 4-0 cu FCSB în ultima etapă a sezonului regular.

E 15 aprilie și visul unui al patrulea trofeu de campioană a României e spulberat, giuleștenii pierd cu toată lumea în play-off, iar meciurile se termină pe ritmuri de "demisia, demisia". 36 de zile în care Bergodi a compromis obiectivul îndrăzneț și o întrebare: rezistă Șucu presiunii tribunei de a-l demite pe strategul italian?

Bergodi nu mai nimerește nici echipa, nici schimbările

Cu CFR a fost groaznic, cu Sepsi a fost, parcă, și mai rău. Fotbalul i-a dat Rapidului șansa de a-și spăla imaginea în fața propriilor fani și a unui adversar accesibil, cel mai accesibil din play-off, dar o serie de decizii neinspirate ale antrenorului și ale jucătorilor au dus spre un 0-1 care face ca palmaresul în mini-campionatul care decide titlul să fie unul înfiorător: patru înfrângeri în patru meciuri, două pe teren propriu, golaveraj 3-9.

  • Rapid - Sepsi 0-1 / Foto: Sport Pictures

Din punct de vedere tactic, pentru Bergodi a devenit din ce în ce mai greu, dacă nu imposibil, să găsească totuși o formulă câștigătoare la mijlocul terenului. Djokovic și Albu au fost lăsați în afara lotului, lângă Hasani au reapărut Oaidă și Hromada, dar punctul nevralgic a devenit și mai ușor de exploatat de către adversari. Mijlocașii centrali au pedalat în gol, au verticalizat de foarte puține ori, l-au chemat rar la combinații pe Rrahmani, au cedat treptat inițiativa și au lăsat, practic, echipa fără principalul motor.

Incapabil de o reacție clară, Bergodi a schimbat mai devreme decât de obicei, după o oră de joc, cu Emmers, Funsho și Burmaz în locurile lui Oaidă, Petrila și Hasani. Dar doar belgianul a adus ceva pozitiv în joc, însă prea puțin pentru a debloca meciul.

S-a stins Krasniqi, atacul e în colaps

Cum aportul fundașilor laterali a fost spre zero și mijlocul inexistent, ar fi trebuit ca Petrila și Krasniqi să facă diferența și să-l alimenteze cu mingi pe golgheterul Rrahmani. În cazul kosovarului din banda dreaptă, mutat în stânga pe final de meci, căderea e una cât se poate de abruptă, aproape imposibil de explicat cum un fotbalist care a electrizat publicul la startul aventurii în Giulești a ajuns să tragă echipa în jos.

Iar cele 90 de minute cu Sepsi au fost elocvente pentru Krasniqi. Mai întâi a ratat singur cu portarul în minutul 12, apoi a tras slab din poziție perfectă în minutul 23, pentru ca în partea a doua să strice toate acțiunile ofensive în care a fost implicat. Pe cale de consecință, Rrahmani nu a primit vreo minge utilă, iar conexiunea, una de top la început, aproape că nu mai există.

Rezistă Șucu presiunii tribunelor?

Reality check-ul e dur pentru italian, dincolo de declarații optimiste ale conducerii. Rapidul e de departe cea mai slabă echipă din play-off, marchează doar la 0-2 cu Farul și la 0-4 cu CFR pe teren propriu și a "reușit" chiar să anuleze avantajul dat de atmosfera incendiară din Giulești. Un stadion pe care lipsa de implicare e taxată imediat și în care răbdarea se termină mai repede decât oriunde în țară.

"Demisia, demisia!" vine logic când fanul rapidist simte că lucrurile nu sunt în regulă, iar Dan Șucu e obligat să joace prima carte cu adevărat dificilă din momentul în care a preluat frâiele la Rapid.

Jocul e modest, atmosfera e de doliu, iar singurul argument al omului de afaceri pentru o eventuală menținere în funcție a lui Bergodi e legat de distanța mică față de locul al doilea (trei puncte până la CFR). După 36 de zile de la acel 4-0 încântător, peisajul de la Rapid s-a schimbat total și următorul meci, cu FCSB, îi găsește pe vișinii mai degrabă în rolul de sparring partner al marilor rivali.

Standings provided by Sofascore

VIDEO Bergodi, conferință de presă după Rapid - Sepsi 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!