'Uraganul' Katrine Lunde aduce al doilea trofeu al Ligii Campionilor pentru Vipers. La 42 de ani, norvegianca a ajuns la șase finale câștigate

Vipers Kristiansand Finala Ligii Campionilor Katrine Lunde Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 05 Iunie 2022, 21:21
Data actualizarii: Duminica 05 Iunie 2022, 21:28

Vipers Kristiansand a reușit să cucerească al doilea trofeu consecutiv al Ligii Campionilor, portarul Katrine Lunde (42 de ani) având un rol important în succesul norvegiencelor. 

Vipers Kristiansand a câştigat trofeul Ligii Campionilor, la Turneul Final Four de la Budapesta, după ce a învins Gyor ETO, în finala competiţiei. 

Vipers s-a impus cu scorul de 33-31 (15-13) şi a cucerit al doilea trofeu consecutiv în competiția supremă la nivel de cluburi din handbalul feminin. Pentru Gyor, pivotul naţionalei României, Crina Pintea, a marcat 3 goluri. Medalia de bronz a revenit echipei Metz Handball, scor 32-26 (18-12), cu Team Esbjerg, în finala mică a Ligii Campionilor.

Cristina Neagu, golghetera competiției

Aleasă şi în All Star Team, căpitanul naţionalei şi al echipei CSM Bucureşti, Cristina Neagu, a încheiat pe primul loc în topul marcatoarelor din Liga Campionilor, cu 110 goluri. Podiumul a fost ocupat, în ordine, de Cristina Neagu 110 goluri, Nora Mork (Vipers) 107 şi Henny Reistad (Team Esbjerg) 104 goluri.

În acest sezon, CSM Bucureşti nu a trecut de sferturile Ligii şi a pierdut titlul naţional la doar un punct diferenţă în favoarea celor de la Rapid Bucureşti, însă are şanse să primească un wild-card în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!