Handbal

Uraganul Katrine Lunde, o poveste din vinclul victoriilor și suferinței

Katrine Lunde are 41 de ani și pare relativ departe momentul retragerii din activitatea profesională. La această vârstă, orice lună în plus petrecută pe teren înseamnă o performanță remarcabilă. 

Mihaela Simion
Data publicarii: Marti 07 Decembrie 2021, 23:21
Data actualizarii: Marti 07 Decembrie 2021, 23:40

A debutat în handbal la nivel de senioare în 2002, iar de atunci respiră pentru acest sport. Timp de aproape 20 de ani a stabilit recorduri care cu greu vor putea fi doborâte, însă Katrine Lunde este mai mult decât niște cifre.

Norvegianca reprezintă definiția perfectă a respectului pentru meseria pe care o practică. A profesionalismului și dăruirii pe care nu le-a fentat niciodată, iar rezultatele se văd la fiecare apariție pe teren.

Are 41 de ani și evoluează la cel mai înalt nivel, după ce a câștigat demult tot ce se putea câștiga atât individual, cât și cu echipa națională, dar și cu cele de club.

Katrine Lunde, 15 medalii pentru Norvegia

Performanțele Norvegiei din ultimii 20 de ani se confundă cu numele lui Katine Lunde.

Din 2002 până în prezent, nordicele au urcat de 15 ori pe treptele podiumului într-o competiție internațională, iar Katrine a fost de fiecare dată acolo. Precum un zid indestructibil, mereu pregătită să-și ajute colegele în momentele dificile.

2020, anul suferinței și al vindecării prin handbal

În toamna lui 2020, Katrine Lunde a anunțat că nu participă la Campionatul European, mărturisind că este însărcinată pentru a doua oară. După mai puțin de două luni, handbalista a trecut print-un o adevărată dramă, după pierderea sarcinii.

Vindecarea a venit prin și de la sport. Lunde a anunțat că își dorește să participe la European, iar câteva săptămâni mai târziu avea să ridice trofeul deasupra capului alături de colegele ei.

„A fost o perioadă complicată pentru mine și familia mea. Eu și soțul meu ne-am simțit bine când am discutat despre acest subiect și am decis că a fost bine să mă pot concentra pe altceva. Iar la echipa națională am și unii dintre cei mai buni prieteni ai mei”, a mărturisit Lunde la vremea respectivă.

La câteva luni a fost unul dintre pionii principali ai transformării lui Vipers în câștigătoare a Ligii Campionilor, formație cotată cu șanse foarte mici la trofeu. Presa din Norvegia a remarcat faptul că Lunde a început să lăcrimeze cu câteva secunde înaintea fluierului final, lacrimi pe care le-au considerat a fi eliberatoare.

Katrine Lunde, întruchiparea voinței

La 41 de ani, Katrine Lunde își arată clasa din nou la Campionatul Mondial din Spania, cu aceeași dăruire și respect pentru sportul pe care îl iubește cel mai mult. Se luptă pentru fiecare minge ca și cum ar fi ultima, iar la finalul fiecărui meci oferă încă o lecție că atunci când nu păcălești ceea ce faci, apar și rezultatele.

Modifică setările cookies