Romania - Franta Cristina Neagu Europeanul de handbal feminin Romania romania la euro 2022 Handbal

FOTO ȘI VIDEO România - Franța 21-35. Lecția de franceză. Tricolorele n-au găsit soluții în fața campioanei olimpice

Al treilea meci al României din Grupa C a Europeanului de handbal e programat miercuri, de la 19:00, contra Macedoniei de Nord. Elevele lui Pera trebuie să învingă pentru a avansa în Grupele Principale. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 07 Noiembrie 2022, 22:59
Data actualizarii: Luni 07 Noiembrie 2022, 23:20

ACUM: România - Franța 21-35 (11-17)

Selecționata României a suferit luni seara, la Skopje, al doilea eșec din Grupa C a Campionatului European de handbal feminin, 21-35 cu campioana olimpică Franța. După un început bun, în care s-au ținut scai de trupa lui Olivier Krumholz, tricolorele n-au mai găsit soluții pentru a contracara jocul în mare viteză al adversarelor, pretendente la medalia de aur.

Principalele marcatoare pentru România au fost Neagu 5 goluri, Grozav 5, Lixăndroiu 4, iar de la Franţa s-au remarcat Nze Minko 6 şi Foppa 5 reuşite.

  • În cealaltă partidă de luni, din grupa C, Olanda - Macedonia de Nord, scor 30-15.
  • Miercuri vor avea loc ultimele dispute din Grupa C, între România - Macedonia de Nord (ora 19.00) şi Franţa - Olanda (21.30).

Primele trei clasate în fiecare grupă vor avansa în grupele principale, în care se va juca între 10-16 noiembrie. De acolo, doar primele două clasate obţin calificarea în semifinale, programate în 18 noiembrie. Finalele pentru medalii vor avea loc în 20 noiembrie.

Min.60 România - Franța 21-35. Final de meci. Înfrângere grea pentru România, care a rezistat doar jumătate din prima repriză. Fetele lui Pera au căzut pe finalu primei reprize, apoi n-au mai rezistat ritmului infernal impus de formația lui Olivier Krumbholz. 

Min.53 România - Franța 21-32 Lixăndroiu prinde curaj și înscrie din nou. Jucătoarea de 17 ani a ajuns la patru goluri contra campioanei olimpice. Neagu e odihnită de selecționerul Florentin Pera. Înscrie și Bazaliu de pe pivot.

Min.49 România - Franța 18-28 Jocul curge în favoarea Franței, iar România pare că nu mai deține capacitatea de a surprinde campioana olimpică. 

Min.46 România - Franța 17-26 Lixândroiu se înalță peste toată defensiva campioanei olimpice și înscrie al treilea său gol. Viteza mingii a atins 76 km/h.

Min.43 România - Franța 16-24 Lixândroiu nu greșește de la 7 metri. Tamara Horacek e eliminată pentru două minute, dar România joacă lent și previzibil pe atac, iar defensiva devine din ce în ce mai fragilă.

Min.40 România - Franța 15-23 Lixăndroiu (17 ani / CSM Slatina) înscrie din aruncare de la 7 metri.

Min.37 România - Franța 13-21 Bianca Bazaliu e eliminată două minute. Franța se distanțează la opt goluri, cea mai mare diferență din acest meci de la Skopje. România a pierdut în prima partidă din grupă, scor 28-29 cu Olanda. Franța e actuala campioană olimpică. 

Min.35 România - Franța 13-20 Sorina Grozav și Cristina Neagu aprind poate scânteia revenirii pentru România. 

Min.32 România - Franța 11-18 Foppa înscrie printr-o boltă liftată, nu funcționează atacul României, deși Neagu a reintrat pe teren.

A început repriza a doua! La pauză Dumanska a fost înlocuită de Diana Ciucă.

În prima repriză pentru România, Neagu, Pintea și Grozav au înscris câte trei goluri, în timp ce Seraficeanu și Eliza Buceschi au marcat câte un gol. 

Min.30 România - Franța 11-17 Se încheie prima repriză cu o aruncare a Sorinei Grozav de la mare distanță. Mingea doar "mușcă" bara Cleopatrei Darleux.

Min.28 România - Franța 10-16 Cu Cristina Neagu pe bancă, România suferă și în atac, și în defensivă, iar Franța înscrie după câte o morișcă de pase ce se încheie un angajarea extremelor. Pera o trimite pentru prima dată pe teren la acest European pe Lorena Ostase.

Min.25 România - Franța 10-13 Sorina Grozav înscrie printr-o aruncare imparabilă

Min.23 România - Franța 9-12 Zaadi și Foppa "leagă" două goluri pentru Franța.

Min.22 România - Franța 9-11 România atacă variat, Neagu e pe bancă. În sfârșit, înscriem prin extreme: Seraficeanu reduce din diferență și fructifică superioritatea numerică pentru că Edwige a fost eliminată pentru două minute. Legendarul selecționer al Franței, Krumholz, cere time out.

Min.21 România - Franța 8-11 România înscrie prin Crina Pintea pentru prima dată după șase minute. 

Min.19 România - Franța 7-10 Coatanea mărește avansul Franței, iar diferența de trei goluri îl face pe Florentin Pera să ceară TIME OUT. "Aveți încredere!", le strigă selecționerul.

Min.17 România - Franța 7-9 Orlane Kanor își valorifică detenta și marchează peste blocajul României.

Min.16 România - Franța 7-7. Crina Pintea egalează din 7 metri, tricolorele joacă în superioritate numerică.

Min. 14 România - Franța 5-5 Sorina Grozav le prinde pe picior greșit pe adversare și aruncă devastator. Fiica Marianei Târcă joacă în inter dreapta, în locul Cristinei Neagu. 

Min.12 România - Franța 4-5. Crina Pintea ia prim-planul pe semicers și scutură plasa Franței.

Min.10 România - Franța 3-5. Zaadi pătrunde în forță și finalizează simplu.

Min.8 România - Franța 3-3. Eliza Buceschi nici nu privește spre poarta Franței și înscrie senzațional.

Min.5 România - Franța 2-3. Cristina Neagu marchează cu o aruncare violentă, Darleux nu are vreo șansă.

Min.3 România - Franța 1-3. Nze Minko mărește avansul Franței. Se înscrie pe bandă rulantă încă din start.

Min.2 România - Franța 1-1. Neagu înscrie cu o aruncare înșelătoare. Pera mizează la 9 metri pe Grozav, Buceschi și Neagu.

Min.1 România - Franța. Echipa lui Krumbholz deschide scorul din extrema dreaptă prin Toublanc.

A început meciul! 

S-au intonat imnurile, urmează să înceapă partida de la Skopje. Dumanska, în pofica accidentării din meciul cu Olanda (28-29), e în poarta României.

Cristina Neagu și colegele ei pot spera un rezultat mare de la încleștarea cu campioana olimpică Franța întrucât în pofida nenumăratelor absențe din lot, tricolorele au etalat un handbal concludent mai ales în repriza a doua a înfruntării cu Olanda.

Învinsă de Olanda 28-29 în meciul de debut de la EURO 2022, selecționata lui Florentin Pera a arătat mai ales în actul secund că poate juca de la egal la egal cu una dintre pretendentele la medalii. Defensiva mult mai bine organizată în repriza a doua a protejat bine poarta și a devenit mult mai agresivă, atitudine care a anulat, deseori, jocul în viteză ale olandezelor. 

Neagu a marcat în meciul cu Olanda doar trei goluri din 11 aruncări, însă a avut o contribuție imensă la mai multe reușite ale României, mai ales la golurile înscrise de Crina Pintea. 

„Chiar dacă nu a avut un joc extraordinar din punct de vedere al finalizării, Cristina a scos tot timpul un om din joc și atunci am venit cu ea pe postul de centru și am jucat cu Eliza Buceschi și Sorina Grozav în interi, pentru a crea culoare și a deschide jocul cât mai mult, lucru care s-a și întâmplat”, a spus Florentin Pera, potrivit wesport.ro.

CITEȘTE AICI Declarația Cristinei Neagu după meciul cu Olanda

  • 34 de ani are Cristina Neagu
  • 1,81 m e înălțimea interului stânga
  • CSM București e echipa la care e legitimată Neagu
  • Neagu a cucerit cu naționala bronz la CE 2010 și bronz la CM 2015

România ar putea începe confruntarea cu Franța fără Yulia Dumanska, accidentată în eșecul cu Olanda, după ce timp de 20 de minute avusese mai multe intervenții senzaționale. Ulterior, Florentin Pera a mizat pe Daciana Hosu și pe Diana Ciucă, ambele cu câteva reflexe de zile mari în situații critice. 

Franța, adversara României de luni (21:30), a trecut în prima rundă a Grupei C de Macedonia de Nord, scor 24-14 (12-5). Campioana olimpică en-titre a avut până la final 39 de aruncări și a marcat de 24 de ori.

Cele mai bune marcatoare ale echipei lui Olivier Krumbholz au fost Coralie Lassource (4) și Alicia Toublanc, Grace Zaadi, Tamara Horacek (toate, cu câte trei goluri). 

România - Franța, la Europeanul de handbal | Ce a spus selecționerul Franței, celebrul Krumholz

Și poarta a stat bine pentru Franța în meciul cu Macedonia de Nord. Cleopatre Darleux a avut nouă intervenții din 14 aruncări, în timp ce Floriane Andre a terminat partida cu trei parade din șapte aruncări.

„Cunoaștem foarte bine România, are câteva jucătoare de clasă mondială. În special conexiunea dintre Pintea și Neagu este foarte greu de oprit, așa că ne așteptăm la un meci foarte dificil", a spus Olivier Krumbholz, selecționerul Franței, citat de wesport.ro.

Clasament Grupa C

1. Franța 1 1 0 0 24-14 2p

2. Olanda 1 1 0 0 29-28 2p

3. România 1 0 0 1 28-29 0p

4. Macedonia 1 0 0 1 14-24 0p

* primele trei echipe se califică în Grupele Principale

 

Programul României 

Olanda – România 29-28

Luni (21:30) România – Franța

Miercuri (21:30) Macedonia de Nord - România

Partidele României se joacă în „Boris Trajkovski Sports Center“, la Skopje (Macedonia de Nord).

 

Lotul României

Portari: Diana Ciucă (Rapid), Iulia Dumanska (Gloria Bistriţa), Daciana Hosu (Râmnicu Vâlcea)

Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Bianca Bazaliu (Gloria Bistriţa), Diana Lixandroiu (CSM Slatina), Sorina Grozav (Rapid)

Centri: Laura Pristăviţa (Gloria Bistriţa), Eliza Buceschi (Rapid)

Extreme dreapta: Alexandra Badea (Rapid), Sonia Seraficeanu (Gloria Bistriţa), Mihaela Mihai (CSM Bucureşti)

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistriţa), Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti), Corina Lupei (Râmnicu Vâlcea)

Pivoţi: Crina Pintea (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (Rapid), Andreea Ţîrle (Minaur Baia Mare)

Stafful tehnic: Florentin Pera (principal), Bogdan Burcea (secund), Ildiko Barbu Kerekes (antrenor cu portari)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!