Gheorghe Tadici Europeanul de handbal Handbal Romania Handbal

FOTO ȘI VIDEO Tadici știe ce le așteaptă pe tricolore la Europeanul de handbal. Pronosticul fostului selecționer

România va juca sâmbătă primul meci la Campionatul European de handbal feminin, contra reprezentativei Olandei, campioana mondială din 2019.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Noiembrie 2022, 15:14
Data actualizarii: Joi 03 Noiembrie 2022, 15:36

Înainte de EURO, care debutează oficial vineri, România a jucat două meciuri amicale la Tatabanya, cu Ungaria (28-33) și cu Germania (29-29), partide transmise în direct de Pro Arena și VOYO. 

Antrenor la HC Zalău, Gheorghe Tadici (70 de ani) a vorbit despre naționala României, din care fac parte, printre alte jucătoare, experimentatele Cristina Neagu, Crina Pintea și Yulia Dumanska.

Meciurile din Grupa C preliminară 

  • Sâmbătă, 5 noiembrie: cu Olanda (ora 21:30)
  • Luni, 7 noiembrie: cu Franţa (21:30) 
  • Miercuri, 9 noiembrie: cu Macedonia de Nord (19:00)

Tadici: "Va fi destul de greu pentru Florentin Pera"

“Ne gândeam la mai mult. Dar va fi destul de greu pentru Florentin Pera cu atâtea probleme medicale și de altă natură.

Așteptările erau în urmă cu vreo lună jumătate destul de mari. Din păcate, sunt 9-10 jucătoare dintre cele care au fost selecționate și trecute pe lista de 35 care nu participă la acest campionat din diverse motive, ceea ce e și nu e corect”, a declarat Gheorghe Tadici, potrivit Pro Sport.

VIDEO | România - Germania 29-29

Tadici a cucerit medalia de argint cu naționala feminină la Campionatul Mondial din 2005, de la St.Petersbug, când prima reprezentativă avea în componență jucătoare precum Luminița Huțupan, Steluța Luca, Valentina Elisei, Aurelia Brădeanu sau Ramona Farcău.

“Obiectivul pentru acest cuplu de antrenori este calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris – 2024. Toate echipele fac un schimb de generație, e normal să se întâmple așa ceva.

Pe de altă parte, sigur că jucătoarele au dreptul să aleagă, dar atât timp cât ele sunt plătite de la bugetul României în proporție de 95%, ar trebui să aibă altă abordare vis-a-vis de reprezentarea României la campionantele europene, mondiale și jocuri olimpice.

Cred că federația ar trebui să aplice regulamentul care e în vigoare, vis-a-vis de jucătoarele care nu se prezintă la echipele naționale sau jucătoarele care pretind că sunt accidentate, că avem și cazuri din acestea.

În aceste condiții, sigur că șansele României s-au diminuat. Mă gândeam că am putea să intrăm poate în primele 8 cu o victorie la Macedonia și una la Olanda, după în grupele principale încă o victorie. Era altceva față de ultimii trei ani, locurile 12-13.

Antrenorii n-au avut de ales, cu Ungaria eu zic că ne-am prezentat bine. Scorul nu reflectă realitatea din teren (n.r.: 28-33). Mai sunt probleme de remediat în zona defensivă, și la extreme în atac″, a mai spus Tadici, pentru sursa mai sus menționată.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!