GALERIE FOTO Radu Voina, mesaj aspru după dezastrul României cu Franța la EURO 2022

Radu Voina euro 2022 Romania - Franta Romania handbal romania macedonia de nord Handbal
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 08 Noiembrie 2022, 22:26
Data actualizarii: Marti 08 Noiembrie 2022, 22:43
Naţionala României a fost învinsă de Franţa, campioana olimpică en titre, cu scorul de 35-21 (17-11), duminică seara, la Skopje.

Fostul selecționer al naționalei feminine, Radu Voina, a avut o analiză obiectivă, marți, la o zi după confruntarea de la Skopje, în care nu a funcționat nici apărarea, nici atacul României.

Radu Voina, critic

Jucătoarele antrenate de Florentin Pera, previzibile în atac şi fragile în apărare, nu au făcut faţă campioanei olimpice, nereuşind să profite nici de momentele de superioritate pe care le-au avut.

,,Trebuie să fim și obiectivi, am așteptat un rezultat pozitiv. Ne-a adus oarecum cu picioarele pe pământ să ne vedem locul nostru acolo unde suntem și să fim mai umili și să vedem că e o diferență crasă față de alte echipe care vor pe drumul ei normal.

A venit acest meci cu Franța care în gândurile unor oameni credeam că va fi ceva similar cu cea a țărilor de jos cu Olanda, dar uite că euforia în urma unei înfrângeri la un gol, dar eram ca și după o mare realizare cu Franța, care este un nume în handbalul mondial, ne-a adus cu picioarele pe pământ.

Mie mi-a adus o oarecare satisfacție, dar e sigur că avem jucătoare tinere care joacă pe unde joacă și dacă au unde să joace. Vorbim de tânăra de 17 ani care joacă la Slatina (n.r. - Lixăndroiu), dar aici trebuie să jucăm de echipe care joacă în Chamions League, Rapid și CSM București.

Franța are o viteză în plus, ca să nu zic două, prin tot ce face, ați văzut cum curge mingea până la extreme, la noi ne încurcăm”, a spus Radu Voina, pentru Sport Total FM.

România trebuie să învingă Macedonia pentru a avansa în Grupele Principale

În celălalt meci al grupei, Olanda a dispus de Macedonia de Nord cu 30-15.

În clasament, Franţa ocupă primul loc, cu 4 puncte (+24), urmată de Olanda, 4 puncte (+16), ambele calificate în grupele principale, România, 0 puncte (-15), Macedonia de Nord, 0 puncte (-25). Primele trei clasate se califică în grupele principale.

Ultimele meciuri din grupă vor avea loc pe 9 noiembrie (la Skopje), România - Macedonia de Nord (19:00) şi Franţa - Olanda (21:30).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!