Ion Tiriac Ion Tiriac generatie Ion Tiriac miliardar Tenis ATP Tenis Romania Tenis

VIDEO EXCLUSIV Ion Țiriac critică atitudinea noii generații: „Pentru noi, era o onoare deosebită. Nu te întorceai cu fundul la steag!” 

Ion Țiriac a vorbit despre dificultatea de a obține un pașaport în anii '60, dar și despre onoarea pe care o simțea când reprezenta România în competițiile internaționale. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Marti 08 Noiembrie 2022, 20:08
Data actualizarii: Marti 08 Noiembrie 2022, 20:07

Vârsta este doar un număr pentru miliardarul Ion Țiriac, ajuns la 83 de ani având în continuare un stil de viață activ. Campionul probei de dublu a turneului de la Roland Garros din 1970 a dezvăluit pentru PRO Arena ce însemna, în tinerețea lui, onoarea de a reprezenta România în competiții. 

Povestind despre numeroasele ocazii în care a reprezentat România, Ion Țiriac a comparat hocheiul pe gheață și tenisul, punctând că cel din urmă, fiind sport individual, s-a dovedit mai ușor. 

Ion Țiriac: „Când te selecta în echipa națională, era o treabă de o onoare deosebită.”

Vorbind despre hochei pe gheață și tenis, Ion Țiriac a declarat: „Le-am jucat pe ambele în paralel până în '64, până la 23-24 de ani, însă era foarte greu. Era mai ușor la tenis, erai dependent doar de tine însuți, nu depindeai de echipă. 

Era și situația pe care voi nu o înțelegeți, și mai bine că nu o înțelegeți - cum puteai să obții un pașaport ca să te duci să joci; câte acte trebuia să semneze și câți politruci trebuiau să fie de acord.

Începând de la campionate naționale, la Balcaniadă... n-aveam noi Balcaniade când jucam Roland Garros-ul, Wimbledon-ul, dar totdeauna am fost prezenți.

În generația noastră, când te selecta în echipa națională era o treabă de o onoare deosebită. Îți cânta imnul, ți se ridica părul, nu te întorceai cu fundul la steag, cum s-a întâmplat acum,” a declarat Ion Țiriac, în „Interviul de 10”, acordat în exclusivitate pentru PRO Arena

În ediția anterioară a Cupei României, fanii echipei Sepsi din Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele în timpul intonării imnului României, consemnând un gest xenofob. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!