Bundesliga DFB Jochen Drees spectatori VAR Germania

Neamțul tot neamț! Spectatorii din Bundesliga vor beneficia de o aplicație pentru a vedea deciziile VAR

Măsura a fost anunțată de oficialii Federației Germane de Fotbal.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 17 Octombrie 2023, 14:39
Data actualizarii: Marti 17 Octombrie 2023, 14:43

O aplicaţie pentru telefoanele mobile privind deciziile VAR va fi disponibilă pentru spectatorii de pe stadioanele germane cel mai devreme în a doua partea a sezonului din prima ligă germană de fotbal - Bundesliga, transmite DPA.

Fanii se plâng de mult timp că nu sunt puşi la curent cu deciziile VAR din stadion, în timp ce telespectatorii pot vedea ce au de revizuit arbitrii. În unele arene există doar un ecran uriaş unde sunt anunţate deciziile, dar alte stadioane nu beneficiază de aceste facilităţi.

Explicațiile DFB, federația din Germania

''Suntem de acord că o aplicaţie pentru spectatorii de pe stadion poate fi un instrument. Faza de idee pentru aceasta a fost finalizată, suntem acum într-o fază de planificare şi ne întrebăm cum poate reuşi implementarea. 

Standardul de aur ar fi ca spectatorii şi telespectatorii să vadă aceleaşi imagini în situaţiile în care intervine VAR. Fanii din tribune ar trebui să fie la acelaşi nivel cu cei din faţa televizoarelor'', a declarat pentru DPA fostul arbitru Jochen Drees, care acum lucrează pentru Federaţia germană de fotbal (DFB).

Drees a adăugat că mai trebuie clarificate o serie de probleme care ar putea întârzia aplicaţia, cum ar fi restricţiile privind drepturile media. El vrea ca aceleaşi imagini să apară în aplicaţie, ca şi la televizor, astfel ca nimeni să nu rateze ceva şi fanii să nu petreacă prea mult timp pe mobilele lor.

Un alt proiect al DFB este de a urma exemplul din Anglia şi să se facă publice comunicările verbale dintre arbitri şi cei din camera VAR.

''Sunt optimist că această inovaţie ar putea fi folosită înainte de sfârşitul acestui sezon. Suntem relativ departe în a ne gândi la conţinut'', a mai spus Drees, care recunoaşte că problemele de confidenţialitate încă mai trebuie analizate. 

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!