Borussia Dortmund donnyel malen Jadon Sancho Malen psv Germania Dortmund l-a prezentat pe înlocuitorul lui Sancho! Fotbalistul de la PSV i-a costat pe nemti 30 de milioane de euro

Dortmund l-a prezentat pe înlocuitorul lui Sancho! Fotbalistul crescut de Arsenal promite spectacol în Bundesliga

Borussia Dortmund nu a pierdut timpul după plecarea fotbalistului englez.

Alecu Mihai
Data publicarii: Marti 27 Iulie 2021, 20:41
Data actualizarii: Marti 27 Iulie 2021, 20:47

Jadon Sancho a fost transferat de Manchester United în schimbul a 85 de milioane de euro, iar Borussia Dortmund i-a găsit rapid înlocuitor, în persoana lui Donnyel Malen, atacantul de la PSV pentru care au platit 30 de milioane de euro, după cum a anunțat celebrul jurnalist italian Fabrizio Romano.

Olandezul a trecut și pe la juniorii lui Arsenal, însă tunarii nu i-au acordat nici o șansă și l-au lăsat să plece liber la PSV. Malen poate juca atât ca atacant central sau vărf doi, însă la fel de bine se descurcă și în bandă. Antrenorul nemților va trebui să descopere pe ce sistem se va baza și unde va juca noua achiziție.

  • Dortmund l-a prezentat pe înlocuitorul lui Sancho! Fotbalistul de la PSV i-a costat pe nemti 30 de milioane de euro

Cifre impresionante în ultimii ani

 

În vârstă de doar 22 de ani, Malen reprezenta o mare speranţă a Ţărilor de Jos de ani buni, însă o accidentare gravă i-a afectat dezvoltarea. Revenit pe teren înaintea ultimului sezon, acesta a expoldat şi a reuşit să pătrundă în echipa naţională.

La Euro, acesta a impresionat într-o selecţionată dezamăgitoare a Ţărilor de Jos , oferind două pase decisive. Trecut prin academiile lui Ajax, Arsenal şi PSV, fotbalistul a jucat la seniori doar pentru echipa din Eindhoven. În 116 meciuri, acesta a reuşit 55 de goluri şi 24 de pase decisive, ridicând trofeul Eredivise în 2018.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!