Borussia Dortmund Erling Haaland Transfer Fotbal extern Borussia Dortmund joacă dur. Sumă impresionantă pentru care este dispusă să-l cedeze pe Haaland

Borussia Dortmund joacă dur. Sumă impresionantă pentru care este dispusă să-l cedeze pe Haaland

Erling Haaland este unul dintre jucătorii cel mai bine cotați la nivel internațional, iar numeroase echipe importante din Europa și-au manifestat interesul pentru el.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Iulie 2021, 23:35
Data actualizarii: Luni 19 Iulie 2021, 23:42

Real Madrid și Chelsea și-au manifestat interesul pentru fotbalist, însă până acum nu s-a concretizat nimic în acest sens.

În contractul lui Haaland există o clauză în care se stipulează faptul că poate pleca vara viitoare de la Borussia Dortmund pentru suma de 75 de milioane de euro, însă clubul german cere 100 de milioane în plus. 

  • Borussia Dortmund joacă dur. Sumă impresionantă pentru care este dispusă să-l cedeze pe Haaland

Gazzetta dello Sport prezintă pe larg situația norvegianului și strategia pe care o aplică Borussia Dortmund prin intermediul căreia încearcă să obțină cât mai mulți bani pe starul de 20 de ani.

"Pare ca un slogan: vrei să îl ai pe fenomenul norvegian? Plătește o sumă incredibilă și îl poți avea cu un an în avans sau pregătește-te pentru o luptă acerbă peste aproximativ 12 luni", scrie publicația italiană. 

Ce avantaje are Borussia Dortmund? 

Situația financiară actuală de la Dortmund le permite oficialilor clubului german să apeleze la o astfel de strategie. Pentru transferul lui Jadon Sancho la Manchester United, aceștia vor primi aproximativ 90 de milioane de dolari, sumă căreia i se alătură alte milioane importante obținute din celalalte mutări realizate în această vară.

În plus, Borussia Dortmund are capacitatea financiară de a veni cu mărire de salariu pentru a-l convinge pe Haaland să rămână în Germania. 

Atât Chelsea, cât și Real Madrid ar fi venit cu oferte financiare în jurul a 100-120 de milioane de euro, însă nemții nu au dat curs tratativelor. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!