FOTO "Tratament animalic!". Scandal teribil în Franța, înaintea meciului din finala cupei: au fost instalate grilaje cu țepușe pe stadion

Stade de France Cupa Frantei Nantes Toulouse Franta
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Aprilie 2023, 20:16
Data actualizarii: Sambata 29 Aprilie 2023, 20:29

FC Nantes şi FC Toulouse se vor înfrunta pe Stade de France, în finala Cupei Franţei, la care este aşteptat şi Emmanuel Macron.

Președintele Franței nu va coborî pe gazon pentru a-i saluta pe jucători, din motive de securitate, din prisma protestelor din țară. Ministrul francez de Interne a confirmat această informaţie într-un interviu acordat vineri postului Europe 1.

Sindicatele franceze intenţionează să distribuire cartonaşe roşii şi fluiere spectatorilor care vor fi prezenţi pe Stade de France, pentru a-şi manifesta astfel opoziţia faţă de noua lege a pensiilor, impusă de Macron la jumătatea lunii martie.

Măsuri drastice luate de oficialii din Paris
 

Pentru a preveni orice incidente, 3.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi mobilizaţi în jurul Stade de France cu ocazia finalei Cupei Franţei. În plus, în dreptul celor două peluze au fost instalate grilaje cu țepușe, decizie care a creat numeroase controverse. 

Cu toate acestea, un oficial din poliție a declarat în presa franceză că nu este niciun pericol să apară incidente din cauza acestor grilaje.

"Se pot deschide imediat. Se dorește prevenirea invadării gazonului. Există dispozitive de siguranță care se activează în caz de mișcare masivă a oamenilor.

De la incidentele care au avut loc pe stadionul Heysel, aceste bariere au evoluat din punct de vedere tehnic. Pot cădea în caz de presiune majoră", a explicat acesta, potrivit RMC Sports.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!